Ελλάδα

Ανδρέας Ξανθός για απόρριψη τροπολογίας: «Η κυβέρνηση πλήττει το ηθικών των γιατρών στην πιο κρίσιμη στιγμή»

«Απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ»

Δήλωση Α. Ξανθού για απόρριψη τροπολογίας ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής» και μένει μόνος τις υποκριτικές επευφημίες και στα ανέξοδα «ευχαριστώ», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής σε γραπτή του δήλωση:

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας απέρριψαν σήμερα την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυνατότητα πληρωμής πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση έληξε 1/7/2020, με αποτέλεσμα οι πέραν του πλαφόν εφημερίες που υποχρεωτικά πραγματοποιούνται λόγω της πανδημίας, με τεράστια ψυχοσωματική επιβάρυνση των γιατρών, παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει την ευθύνη και να αντιμετωπίσει την εκκρεμότητα αποδεχόμενο την έτοιμη νομοτεχνική ρύθμιση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται πεισματικά να το κάνει χωρίς καμιά αιτιολογία.

Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση των κονδυλίων για τις εφημερίες του τελευταίου 3μηνου του 2020, με κίνδυνο να έρθουν οι γιορτές και να είναι απλήρωτες και οι τακτικές εφημερίες από τον Οκτώβριο και μετά.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής» ανταποκρίνεται. Και μένει μόνο στις υποκριτικές επευφημίες και στα ανέξοδα «ευχαριστώ». Μόνο που αυτό προκαλεί, προσβάλλει και, κυρίως, πλήττει το ηθικό των γιατρών στην πιο κρίσιμη στιγμή της υγειονομικής μάχης.  Μια λέξη μόνο ταιριάζει: ντροπή!».

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια