Εικόνες από τον ανελκυστήρα για ΑμΕΑ στην Ακρόπολη

Ελλάδα
Εικόνες από τον ανελκυστήρα για ΑμΕΑ στην Ακρόπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα αμαξίδια μπορεί να μεταφέρει

Με την παράδοση του ανελκυστήρα πλαγιάς, τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, το οποίο ανέλαβε τη δωρεά των έργων αναβάθμισης της Ακρόπολης, έκλεισε το μεγάλο θέμα του «εργοταξιακού αναβατορίου» που αντιμετώπιζε πολλά τεχνικά προβλήματα από το 2018.

Η άνοδος στην Ακρόπολη για χιλιάδες συμπολίτες μας ήταν σχεδόν αδύνατη, καθώς το παλιό αναβατόριο που ήταν ένας εργοταξιακός ανυψωτικός μηχανισμός που εγκαταστάθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε φτάσει στα όριά του.

Ο νέος ανελκυστήρας μπορεί να μεταφέρει δύο αναπηρικά αμαξίδια ή ένα φορείο ασθενοφόρου, ενώ ο χρόνος της διαδρομής του είναι 30 δευτερόλεπτα. 

Παράλληλα, παραδόθηκαν οι νέες διαδρομές , τσιμέντο – διάδρομοι, που εξυπηρετούν ΑμεΑ, αλλά και όσους επισκέπτες έχουν δυσκολία στην κίνηση, και καλύπτουν τη βόρεια και ανατολική πλευρά του μνημείου με μήκος 500 μέτρων.

Με τον ανελκυστήρα και τις νέες διαδρομές, κάθε άτομο με πρόβλημα κινητικότητας, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας αλλά και όλοι όσοι έχουν την επιθυμία να επισκεφθούν την Ακρόπολη, θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα μνημεία του Ιερού Βράχου.

«Η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ, αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του στα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη.

Εσωτερικές φωτογραφίες: ΥΠ.ΠΟ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News