Εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη παρουσία του Πρωθυπουργού

Ελλάδα
Εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη παρουσία του Πρωθυπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα

Σήμερα που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Ακρόπολη προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του ανελκυστήρα που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο ο νέος ανελκυστήρας, όσο και οι νέες διαδρομές καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και στους ηλικιωμένους.

Είναι σπουδαίο το έργο που έγινε στην Ακρόπολη. Ο νέος ανελκυστήρας για ΑΜΕΑ, για τους ανθρώπους που ζουν αποκλεισμένοι καθημερινότητα και μέχρι τώρα ανέβαιναν στον Ιερό Βράχο με ένα αναβατόριο εργοταξιακού τύπου, εφόσον αυτό λειτουργούσε,  είναι πραγματικότητα .

Ο νέος ανελκυστήρας , είναι διεθνών προδιαγραφών και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι εργασίες «άργησαν πολύ», δεδομένων πάντοτε των συνθηκών του κορωνοϊού , αλλά ολοκληρώθηκαν. Παρούσα σήμερα στα εγκαίνια ήταν και η υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Εκεί ήταν και ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, που ήταν και ο χορηγός του έργου, σημειώνοντας πως «σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στεκόμαστε μπροστά σε ένα μνημείο με πανανθρώπινη αξία, ένα φωτεινό σηματοδότη αισιοδοξίας. Στην Ακρόπολη προβάλλονται ο σεβασμός και η φροντίδα του Ιδρύματος Ωνάση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τον εκδημοκρατισμό της γνώσης, την ελεύθερη προσβασιμότητα, τα ίσα δικαιώματα».      

 Ο σύγχρονος νέος ανελκυστήρας

Ο νέος ανελκυστήρας έχει όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και αισθητικής που επιβάλλονται αλλά και δεν πατά πλέον σε τμήμα του αρχαίου τείχους της Ακρόπολης.

Έχει πλάτος λίγο πάνω από τα δύο μέτρα, και μπορεί να μεταφέρει ακόμα και  φορείο, σε περιπτώσεις ατυχήματος πάνω  στον Ιερό Βράχο.

Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας.

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία». Αποτελεί ημέρα γόνιμου προβληματισμού και πρόσκλησης, προκειμένου να υιοθετήσουμε νέες στάσεις και συμπεριφορές έναντι στην αναπηρία. Να εξαλείψουμε τις διακρίσεις, να άρουμε προκαταλήψεις και στερεότυπα. 

Με πληροφορίες από: culture.gov.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News