Hans Kluge: «Η διανομή των εμβολίων θα γίνει με δίκαιο και διαφανή τρόπο»

Ελλάδα
Hans Kluge: «Η διανομή των εμβολίων θα γίνει με δίκαιο και διαφανή τρόπο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα του Διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ, Hans Kluge, προβλήθηκε κατά την σημερινής ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας

Ιδιαίτερη μνεία έκανε κατά τη διάρκεια του μηνύματός του ο διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Hans Kluge, στο εμβόλιο, ενώ όπως τόνισε αυτό που «χρειάζεται είναι λίγο ακόμα υπομονή ώστε να μπει ένα μεγάλο φρένο στην πανδημία που ταλανίζει τον πλανήτη».

Ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Όλοι λοιπόν πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις», ενώ τόνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης η ζημία θα είναι μεγάλη.

Την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού «είναι ήδη εδώ» και πλέον «συζητάμε για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν ώστε να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού όσο πιο άμεσα γίνεται», είπε.

Ο κ. Κλούγκε εξήρε την προσπάθεια που κάνει η επιτροπή εμβολιασμών στην Ελλάδα, καθώς τόνισε ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται τα εμβόλια περισσότερο από άλλους λαούς στην Ευρώπη και αυτό έχει φανεί, όπως είπε, από εμβολιασμό που αφορά άλλες νόσους, όπως η ιλαρά.

Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη έκανε ξεκάθαρο πως μόνο η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα μπορούν να κρατήσουν χαμηλά την επίπτωση του ιού. «Να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτά τα μέτρα για να μην γίνει μεγάλη ζημιά» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της μετάδοσης: Η αποφυγή της στενής επαφής και των κλειστών χώρων, αλλά και των χώρων με κλιματισμό. «Ο εξαερισμός του χώρου είναι κομβικής σημασίας και πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για να κρατήσουμε το κύμα του κορωνοϊού σ’ αυτή τη γραμμή, ώστε να μην δούμε ένα νέο κύμα να αναπτύσσεται», τόνισε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News