Βορίδης: 15 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κρήτη
Βορίδης: 15 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινήσεις για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των στοχευμένων κινήσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο για την ενθάρρυνση επενδύσεων που θα συνδράμουν στην προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενεργοποιεί τη 2η Πρόσκληση του Υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Το συγκεκριμένο Μέτρο, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπεί στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή, ώστε να επιτραπεί στις εκμεταλλεύσεις να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.

Την πρόσκληση του Μέτρου υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κ. Μπαγινέτας.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, στην κατεύθυνση στήριξης των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), ξεκινά την Τρίτη 01/12/2020 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 01/03/2021 στις 17:00 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News