Ελλάδα

Αθάνατη... γραφειοκρατία και για τους βουλευτές – γιατρούς

Που θέλησαν να ενταχθούν στον «αγώνα» του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία

Είχαμε τις προηγούμενες ημέρες μια μαζική προσφορά γιατρών-βουλευτών να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας. Τον “χορό” άνοιξε ο βουλευτής Λάρισας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος όμως ήταν και... ο πρώτος που κατάλαβε ότι στην Ελλάδα ακόμη και οι καλύτερες των προθέσεων πέφτουν στο κενό.

Ο κ. Λαμπρούλης, αφού απέστειλε την επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να απαλλαγεί από τα σχετικά καθήκοντά του (ήταν εκ των αντιπροέδρων), πήγε στο Νοσοκομείο Λαρίσης, αλλά εκεί... βρήκε τοίχο, αφού δεν υπάρχει, λέει, σχετικό πλαίσιο! Δηλαδή, γραφειοκρατικό κώλυμα λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας δεν επέτρεπε να αναλάβει αμέσως τα ιατρικά του καθήκοντα, αφού διαπιστώθηκε νομικό κενό για τη συγκεκριμένη περίπτωση, της παροχής δηλαδή εθελοντικών υπηρεσιών από βουλευτή. Με το βουλευτή σε... επιχειρησιακή ετοιμότητα να μπει στους θαλάμους θεραπείας, ξεκίνησε μια διαβούλευση για να βρεθεί μια νομική φόρμουλα, ώστε τελικά να μπορέσει και ο κ. Λαμπρούλης και όλοι οι εθελοντές βουλευτές-γιατροί να προσφέρουν στο ΕΣΥ, αφού το πρόβλημα είναι οριζόντιο και αγγίζει τους συναδέλφους του απ’ όλα τα κόμματα.

Τελικά, ως μέσο υπέρβασης του γραφειοκρατικού εμποδίου επελέγη η υπογραφή ενός ειδικού νομικού εγγράφου, βάσει του οποίου οι βουλευτές θα μπορούν να ασκούν τα ιατρικά τους καθήκοντα για εξαιρετικούς λόγους, δηλαδή εξαιτίας της πανδημίας.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια