Νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, στο τραπέζι

Ελλάδα
Νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, στο τραπέζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραμένουν τα μέτρα σε όλη τη χώρα

Νέα παράταση θα δοθεί όπως όλα δείχνουν στα μέτρα καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στο τραπέζι είναι η απόφαση για νέα παράταση στο lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, δηλαδή να παραμείνουν τα μέτρα σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και 11 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Στο τραπέζι είναι σενάρια για lockdown δύο ταχυτήτων, όσο κι αν η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξει σταδιακά η αγορά σε όλη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά ειδικά των περιοχών που βρίσκονται στο κόκκινο είναι σύμφωνα με το ethnos.gr αυτό που τελικά θα κρίνει την παράταση όπως και την άρση του lockdown στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του ΕΟΔΥ, κατά το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 2.013 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σήμερα είναι 607, ενώ ακόμα 101 συνάνθρωποί μας χάθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. «Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ανακοινώνονται 545 νέα κρούσματα. Επίσης, υψηλός αριθμός κρουσμάτων αναφέρεται στην Αττική με 319 και στη Λάρισα με 106 κρούσματα, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των 93 κρουσμάτων στις Σέρρες και 80 στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και επισήμανε:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν λέει να φύγει. Στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 307.000 θάνατοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και με βάση τα δεδομένα των τελευταίων 14 ημερών, η Ελλάδα βρίσκεται στη 17η θέση με βάση τα νέα κρούσματα και στη 16η θέση με βάση τη θνητότητα. Παραμένουμε, λοιπόν, με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

(φωτογραφία Intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News