Ελλάδα

Υπάλληλος της ΔΕΗ: Μου έλεγαν «Κόψτε το ρεύμα σε μια ώρα, γιατί κάνει μάθημα το παιδί μου»

Το περιστατικό που αναδεικνύει τη δραματική κατάσταση των νοικοκυριών

Συγκλονίζει ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που εργάζεται σε αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος καθώς όπως πάντα υποστηρίζει δίνονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους. Mάλιστα αφηγείται επριστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην Ελλάδα του 2020.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη σύμφωνα με το inkomotininews.gr :

"Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: "Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.

Το θετικό είναι ότι σύμφωνα με το thetoc.gr τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Όχι στις διακοπές ρεύματος όσο κρατά η τηλεκπαίδευση

Επιστολή απέστειλε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ώστε να μη γίνεται καμιά αποκοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. H επιστολή αναφέρει:

Κυρία Υπουργέ και Κύριε Υπουργέ.
Στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της πανδημίας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ζήτημα πιστεύουμε ουσιαστικό και άμεσης προτεραιότητας.
Ειδικότερα, θα θέλαμε να εξετάσετε και να ενεργήσετε στη βάση και της δικής σας ευαισθησίας, την ανάγκη λήψης μιας απόφασης που θα αφορά στο ζήτημα των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Ουσιαστικά σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε κανένας πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας να μην αποστέλλει εντολές αποκοπές για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση.
Πέραν της ανάγκης και της συμμόρφωσης με τη συνταγματική επιταγή για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Παιδεία (αρ. 16 του Συντάγματος), είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν τεχνικό να εκτελέσει εντολή αποκοπής ηλεκτρικού τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ενέργεια θα στοιχίσει σε μαθητές την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και τη μόρφωση, γενικότερα".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια