Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές της χώρας μας βρίσκονται στο «κόκκινο»

Κάποιες περιοχές της χώρας μας, εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, παρουσιάζοντας της περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», λόγω κορωνοϊού και οι οποίες αποτελούν πηγή ανησυχίας.  

Όπως είπε ο ίδιος σε ορισμένες περιοχές εμφανίζονται πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους και ανέφερε χαρακτηριστικά τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Μυτιλήνη.

«Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος ανακοίνωσε και παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, απόφαση που κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να παραμένει υψηλό.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 το πρωί».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια