Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρονται με ειδική πτήση σε ειδικές κάψουλες με αεροσκάφος C-30 σε νοσοκομεία της Αθήνας

Πραγματοποιείται η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, τρεις ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρονται με ειδική πτήση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης και μέσα σε ειδικές κάψουλες με αεροσκάφος C-30 σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Στο νοσοκομείο της Δράμας τις τελευταίες μέρες υπήρχε μεγάλη πίεση, ενώ υπήρχαν προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου.

Διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας η διοίκηση του ιδρύματος

Διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής». Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

Τα 4.849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25.291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Φωτογραφία αρχείου

cnn - ΑΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News