Επίδομα θέρμανσης: Εντός των ημερών η απόφαση

Ελλάδα
Επίδομα θέρμανσης: Εντός των ημερών η απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα – Τι είπε για το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet)»

Από το βήμα της Βουλής έδωσε διευκρινίσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας ότι στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο, διευρύνονται τα μέσα θέρμανσης που μπορούν να επιδοτηθούν.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη διάταξη προβλέπει ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης που καθορίζονται με αυτήν.

«Ουσιαστικά, με την εν λόγω απόφαση, σκοπεύουμε να εντάξουμε και άλλες μορφές επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet)», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως εξήγησε, το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

«Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια. Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης», είπε σχετικά.

Στη βάση αυτή αποκάλυψε πως το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης. Όπως ανέφερε, σκοπός είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News