Ανδρέας Ξανθός: «Η κυβέρνηση ενδίδει στις προκλητικές απαιτήσεις των κλινικαρχών»

Ελλάδα
Ανδρέας Ξανθός: «Η κυβέρνηση ενδίδει στις προκλητικές απαιτήσεις των κλινικαρχών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση επέλεξε να «κάνει τα χατίρια» του ιδιωτικού τομέα υγείας.

"Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων αποκατάστασης με όρους ΕΣΥ, χωρίς επιλογή περιστατικών, με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στην ασφάλεια των ασθενών", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός και προσθέτει:  " για να σωθούν ζωές, να αντέξουν τα νοσοκομεία, να μείνουν όρθιοι οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής».

Κάνοντας κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης υποστηρίζει: "Την πιο κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, την ώρα της αγωνιώδους έκκλησης των ανθρώπων του ΕΣΥ για συστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων στη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά, η κυβέρνηση επέλεξε να «κάνει τα χατίρια» του ιδιωτικού τομέα υγείας. 

Αντί να προχωρήσει άμεσα, χωρίς εξαιρέσεις και με όρους δημοσίου συμφέροντος στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των Κέντρων Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, ενδίδει για άλλη και φορά στις προκλητικές απαιτήσεις των κλινικαρχών και τους διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση για τη νοσηλεία περιστατικών covid. Και το χειρότερο, θα τους πληρώνει ανεξάρτητα από το αν θα νοσηλεύεται ασθενής ή όχι".

Καταλήγοντας χαρακτηρίζει "πραγματικά προκλητική αυτή η συμφωνία που δείχνει έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης των επιχειρηματιών υγείας και απίστευτη ενδοτικότητα της κυβέρνησης στις απαιτήσεις τους.

Αν έτσι εννοεί η κυβέρνηση την περιβόητη Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ) που θα «αλλάξει την εικόνα του ΕΣΥ», να μας το πει, για να ξέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι πολίτες τι τους περιμένει: απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης, ασυδοσία του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα, ανισότητα στη φροντίδα υγείας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News