Στη φυλακή ο τζιχαντιστής –Τι υποστηρίζει ο 27χρονος

Ελλάδα
Στη φυλακή ο τζιχαντιστής –Τι υποστηρίζει ο 27χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη

Προφυλακιστέος κρίθηκε 27χρονος Σύριος κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS , μετά την απολογία του στην οποία αρνήθηκε ότι ήταν μαχητής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο 27χρονος κρίθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας διαφοροποιήθηκε εντελώς από όσα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς μετά την σύλληψη του την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά την σύλληψή του ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ανήκε στον ISIS, υποδεικνύοντας μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου έχουν καταγραφεί δολοφονικές πράξεις μαχητών του ISIS κατά αμάχων το 2014.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, που διέμενε στην δομή φιλοξενίας Ελαιώνα, αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Τι υποστηρίζει ο 27χρονος

Ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να ανέκρουσε πρύμναν αρνούμενος τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας πως όσα είπε μετά τη σύλληψή του ήταν προϊόν βασανισμού που υπέστη από αστυνομικούς.

Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση του Σύριου εκτιμάται ότι θα παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News