Ελλάδα

Άνοιγμα Σχολείων το Δεκέμβριο: Οι ημερομηνίες - «κλειδιά» που εξετάζει η Κυβέρνηση

Εντός της εβδομάδας η συνεδρίαση για το άνοιγμα των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν οι ειδικοί της επιτροπής για να αποφανθούν για το άνοιγμα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων εντός του Δεκεμβρίου.

Από ότι φαίνεται, βέβαια, δε συμφωνούν όλα τα μέλη της Επιτροπής για τον Κορωνοϊό για το άνοιγμα των σχολείων το Δεκέμβριο.

Δεδομένου ότι διακοπές των Χριστουγέννων αρχίζουν στις 21 Δεκεμβρίου και για πολλούς θεωρείται άνοιγμα με κινδύνους και μάλιστα για λίγες ημέρες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία ενώ μεγαλύτερος προβληματισμός επικρατεί με τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τα δημοτικά

Πάντως, με βάση τον προσανατολισμό των ειδικών αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης, πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, καθώς έχει κριθεί από τους επιστήμονες ότι τα μικρότερα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν γνώσεις μέσα από την τηλεκπαίδευση. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, είναι πιθανό τα δημοτικά να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε οι ειδικοί κρίνουν ότι τα παιδιά του δημοτικού δεν συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά του ιού αλλά το πρόβλημα ήταν η μετακίνηση των γονέων τους για να τα μεταφέρουν στο σχολείο.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια

Προβληματισμός όμως επικρατεί τι θα γίνει με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άλλωστε αν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια μία εβδομάδα μετά τα δημοτικά αυτό θα πρέπει να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ οι μέρες διδασκαλίας που θα απομένουν θα είναι ουσιαστικά μόνο 5.

Καλά πληροφορημένες πηγές του ethnos.gr μεταφέρουν ότι στην επιτροπή υπάρχουν και ειδικοί που σκέφτονται στην τοποθέτησή τους να προτείνουν να μην ανοίξουν καν γυμνάσια και λύκεια, παρότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιδιώκει να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες.

Η ανησυχία των επιστημόνων για τα μεγαλύτερα παιδιά εστιάζεται ακόμη στο γεγονός ότι μπορούν να προσβληθούν από κορωνοϊό και να παρουσιάσουν και συμπτώματα και κατά συνέπεια να μεταφέρουν και τον ιό στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα θεωρείται και γενιά που είναι λιγότερο ελεγχόμενη ως προς τη συμπεριφορά της και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Επίσης το  γεγονός ότι τις ίδιες ημέρες θα έχουν ανοίξει πιθανότατα και τα εμπορικά καταστήματα, φαίνεται ότι συμβάλουν σε μεγαλύτερο προβληματισμό στους ειδικούς, καθώς κρίνουν ότι οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων μπορεί να προβούν σε αλόγιστες βόλτες και να διασπείρουν τον ειδικά εάν είναι ασυμπτωματικοί.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια