Η εκτίμηση του πνευμονολόγου Νίκου Τζανάκη για την πανδημία - Τι θα γίνει τον Δεκέμβριο

Ελλάδα
Η εκτίμηση του πνευμονολόγου Νίκου Τζανάκη για την πανδημία - Τι θα γίνει τον Δεκέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αισιόδοξη εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη

Με ένα νέο ποστ και διάγραμμα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έδωσε μια πιο αισιόδοξη νότα για την εξάπλωση της πανδημίας. Ο ίδιος βλέπει ότι μετά τις 20 Δεκέμβρη τα κρούσματα θα έχουν πέσει πάρα πολύ και θα κυμαίνονται μεταξύ 500 και 1.000 από 2.500-3.000 που φτάνουν.

Γράφει ο κ. Τζανάκης: «Νομίζω ότι, στην παρούσα φάση, όλοι χρειαζόμαστε μια νότα αισιοδοξίας... Οι αναλύσεις μου τις τελευταίες δυο-τρεις ημέρες αρχίζουν να μου δείχνουν “φως στο τούνελ” και είπα να το μοιραστώ μαζί σας... Στο σημερινό μοντέλο ενσωματώθηκαν 3 παράμετροι: 20% βελτίωση των μέτρων προστασίας γενικών και ατομικών, η παράταση του απαγορευτικού για 3 επιπλέον εβδομάδες, καθώς και η μείωση του επίνοσου πληθυσμού κατά 1% περίπου ανά δεκαήμερο λόγω της προσβολής του από τον ιό στο μεταξύ... Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε βασίστηκε στη συνάρτηση Gompertz και το μοντέλο παρουσίασε εξαιρετική προσαρμογή με ένα R squared=0.999...

Τι μας λέει το διάγραμμα: 1. Έως το τέλος του Νοεμβρίου θα έχουμε 2.000-2.500 κρούσματα.

  1. Την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου τα κρούσματα υπάρχει πιθανότητα να προσεγγίσουν τα 1.500 - πάντως θα είναι μεταξύ 2.000 και 1500.
  2. Τα κρούσματα θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται κάτω από 1.500 μετά τις 10 Δεκεμβρίου... Το μοντέλο, αν και με αρκετή ανασφάλεια, δίνει κρούσματα μεταξύ 1.000 και 500 μετά τις 20 Δεκέμβρη...

Συμπέρασμα: Lockdown μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων αν θέλουμε να γυρίσουμε σε μια σχετική κανονικότητα από τον καινούργιο χρόνο... Και αν θέλει ο Θεός και έχουμε βάλει μυαλό να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, θα δοθεί χρόνος να δουλέψει ο πολυπόθητος εμβολιασμός... Εναλλακτικά θα χρειαστεί ένα ή δύο επιπλέον lockdown έως τον Μάη... Stay safe...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News