Κορωνοϊός: Ένας 19χρονος και δύο 27χρονοι στην εντατική

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ένας 19χρονος και δύο 27χρονοι στην εντατική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι άνθρωποι νοσούν βαριά από τον ιό σε Θεσ/νίκη, Αθήνα και Πάτρα

Προβληματισμό προκαλεί η είδηση της διασωλήνωσης ενός νεαρού μόλις 19 ετών εξαιτίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για ναύτη ο οποίος νοσηλεύεται σύμφωνα με το thetoc.gr στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας. Η κατάστασή του είναι τέτοια που οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να τον βάλουν στην εντατική. Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν είχε άλλα προβλήματα υγείας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 519. Τα ημερήσια κρούσματα παρουσίασαν μείωση αλλά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς ανέρχονται σε 2.581.Συνολικά, 11 άνδρες, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18 με 39 ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στην εντατική και δύο 27χρονοι σε Αθήνα και Πάτρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως άλλοι δύο άνδρες θετικοί στην covid, 27 ετών, χρειάστηκε να διασωληνωθούν σε Αθήνα και Πάτρα.

Ο ένας είναι από την Ηλεία και βρίσκεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. O νεαρός διεκομίσθη από τη Μανωλάδα σε κωματώδη κατάσταση, με τους γιατρούς να κρίνουν πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει στη Μανωλάδα.

Ο δεύτερος 27χρονος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας στην Αθήνα.

Αρχικά είχε διασωληνωθεί στο Ιπποκράτειο και από εκεί μεταφέρθηκε στην εντατική του 251. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νεαρός δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και δεν αντιμετώπιζε γενικά κάποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Δυσκολεύει η κατάσταση και στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σήμερα κατέληξε και ένας 50χρονος ανθυπολοχαγός που νοσηλεύονταν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος ανθυπολοχαγός, ήταν παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Άλλοι δύο ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο 424, κατέληξαν τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για δύο απόστρατους, 66 και 70 ετών, αντίστοιχα.

Ενδεικτικό της επιβάρυνσης, που υπάρχει αυτή την περίοδο και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, είναι το γεγονός ότι καθημερινά χρειάζεται να διασωληνωθούν και άνθρωποι κοντά στην ηλικία των 40.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News