Απειλές από Τουρκία: «Αν η Ελλάδα αποκτήσει τα stealth μαχητικά θα ενεργοποιήσουμε τους S-400»

Ελλάδα
Απειλές από Τουρκία: «Αν η Ελλάδα αποκτήσει τα stealth μαχητικά θα ενεργοποιήσουμε τους S-400»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό είναι το επόμενο βήμα των Τούρκων, σύμφωνα με τον απόστρατο Τούρκο στρατηγό Najat Esslin, αν η Ελλάδα αποκτήσει τα F-35

Μετά και την επισημοποίηση της πρόθεσης από την Ελλάδα για την απόκτηση των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ, Τούρκοι αναλυτές έσπευσαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις εκ μέρους της Άγκυρας, σε περίπτωση που το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο απόστρατος Τούρκος Στρατηγός Najat Esslin, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχυθούν με την απόκτηση των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λέγοντας πως το επόμενο βήμα είναι να «ενεργοποιηθούν» οι πύραυλοι S-400 της Τουρκίας.

Ο Τούρκος στρατιωτικός δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν η Ελλάδα αγοράσει τα μαχητικά F-35, τότε η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 εναντίον τους» ενώ στη συνέχεια τόνισε πως η Ελλάδα «βιάζεται να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς».

Ο Τούρκος Στρατηγός επισήμανε τη σημασία που έχει η Τουρκία για τη συμμαχία του NATO, αφήνοντας αιχμές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λέγοντας πως «η πλήρης και άνευ όρων υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς την Ελλάδα στις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν υπόψη τη στρατηγική ισορροπία ισχύος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Πηγή: onalert.gr

Φωτογραφία αρχείου: unsplash (mirage)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News