Σέρρες: Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Ελλάδα
Σέρρες: Συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

11 συνολικά άτομα θετικά στον ιό

Δέκα ηλικιωμένοι τρόφιμοι κι ένας υπάλληλος εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό σε γηροκομείο του Σιδηροκάστρου Σερρών, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, μετά από διενέργεια rapid test για κρούσματα στη δομή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει και μοριακά τεστ, ώστε να εντοπιστούν και τυχόν άλλοι θετικοί στον ιό.

 «Μόνο δύο από τους θετικούς ήταν εμπύρετοι και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο των Σερρών. Η υγεία του ενός ακολούθησε πολύ καλή πορεία κι επέστρεψε στο γηροκομείο, ενώ ο δεύτερος εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Αμέσως, ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και μας είπαν ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα φτάσει στο γηροκομείο μας κλιμάκιό του, προκειμένου να διενεργηθούν μοριακά τεστς και στους υπόλοιπους τρόφιμους. Τους περιμένουμε και παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή την κατάσταση, όπως κάναμε πάντοτε, άλλωστε, τους τελευταίους οκτώ μήνες», αναφέρει στο ethnos.gr ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, πριν από τρεις μέρες υπάλληλος του γηροκομείου ανέβασε πυρετό και αφού υποβλήθηκε σε τεστ, αποδείχθηκε ότι ήταν θετικός. Η δομή τέθηκε υπό παρακολούθηση και το βράδυ της Τρίτης 17 Νοεμβρίου τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα. Αμέσως διενεργήθηκαν rapid test και αποδείχθηκε ότι μέχρι στιγμής τα θετικά κρούσματα ανέρχονται σε έντεκα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News