Ρόδος: Χάκερς εισέβαλλαν σε μάθημα τηλεκπαίδευσης - Έδειχναν ταινία... πορνό

Ελλάδα
Ρόδος: Χάκερς εισέβαλλαν σε μάθημα τηλεκπαίδευσης - Έδειχναν ταινία... πορνό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών οι οποίοι «χακάροντας» τους κωδικούς μαθητών και μαθητριών εισέβαλλαν στα διαδικτυακά μαθήματα δημιουργώντας... αναστάτωση.

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, η πρώτη σε ένα σε Γυμνάσιο στην Κάλυμνο αλλά και σε ένα ακόμα Γυμνάσιο της Ρόδου χάκερς «εισέβαλαν» στα διαδικτυακά μεθύματα.

Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων και στη δεύτερη περίπτωση προέβαλλαν... βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Επίσης ανάλογη λεπτομερή ενημέρωση έχει γίνει και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διενεργεί και σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Σε κάθε περίπτωση ήδη έχει ζητηθεί από όλους τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων όπως γίνονταν σε ορισμένες περιπτώσεις προηγουμένως, ούτως ώστε να δυσχεραίνονται τέτοιου είδους «εισβολές».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: INTIME

dikaiologiitika

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News