«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα σε ελαιοτριβεία της χώρας

Ελλάδα
«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα σε ελαιοτριβεία της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόστιμο 1.000 ευρώ μετά από ελέγχους

Aκριβά πλήρωσαν τις παραλείψεις τους ελαιοτριβεία της χώρας. Ελεγκτές-Επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνική Αστυνομίας διεξήγαγαν τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 έλεγχο σε 3 Ελαιοτριβεία και σε 1 Βιομηχανία Ρητινών στην περιοχή των Μεγάρων με αντικείμενο τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του SARS COV-2.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα ευρήματα του μικτού κλιμακίου κατά τον επιτόπιο έλεγχο ήταν τα εξής:

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ 1.000,00€ σε ένα ελαιοτριβείο για μη τήρηση της υποχρέωσης εξυπηρέτησης πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού, τα οποία καταγράφονται σε σχετικό κατάλογο.

Οι επιχειρήσεις τηρούσαν το μέτρο για γενική χρήση μάσκας από το προσωπικό και από όλους τους πελάτες, καθώς και για τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων/εργαζόμενων.

Επίσης ελέγχθηκε η τήρηση του μέτρου για λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών ή την εκπλήρωση του έργου των εν λόγω ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και λοιπούς χώρους παροχής εργασίας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και να περιοριστεί η διασπορά του SARS COV-2, λόγω μη τήρησης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού στους χώρους αυτούς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News