Ιατρικός Σύλλογος Χανίων για τον άτυχο πνευμονολόγο: «Κόλλησε από αρνητή της μάσκας»

Κρήτη
Ιατρικός Σύλλογος Χανίων για τον άτυχο πνευμονολόγο: «Κόλλησε από αρνητή της μάσκας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπανάκι» κινδύνου από τους γιατρούς για την τήρηση των μέτρων

«Καμπανάκι» κινδύνου χτυπά ο ιατρικός Σύλλογος Χανίων για την τήρηση των μέτρων, με αφορμή το θάνατο 42χρονου πνευμονολόγου ,πατέρα τριών παιδιών, από κορωνοϊό. Το γεγονός ότι ο άτυχος γιατρός προσβλήθηκε από τον ιό όταν δέχτηκε στο ιατρείο του αρνητή της μάσκας ,προκαλεί προβληματισμό στον ιατρικό κόσμο που καταδικάζει κάθε ανεύθυνη συμπεριφορά.

«Όπως έγινε γνωστό, ο συνάδελφος κόλλησε από αρνητή της μάσκας . Βλέπουμε λοιπόν και σ αυτή την περίπτωση, ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ούτε στην ηλικία, ούτε στη γενική κατάσταση. Είναι απολύτως απαραίτητο να φοράμε τις μάσκες μας ,να κρατάμε τις αποστάσεις μας και να τηρούμε τα μέτρα ακόμη κι αν δεν πιστεύουμε σε αυτά, ώστε τουλάχιστον να προστατεύσουμε τους γύρω μας» τόνισε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Παρασκευή Ορφανουδάκη.

Καυτηρίαζε τις θεωρίες συνομωσίας για τον κορωνοϊό

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο άτυχος γιατρός που εξέπνευσε το περασμένο Σάββατο μετά από μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Αττικόν στην Αθήνα, λίγους μήνες πριν, προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο για την κρισιμότητα της πανδημίας . Καυτηρίαζε μάλιστα με χαρακτηριστικό τρόπο τις θεωρίες συνομωσίας για τον κορωνοϊό, επιχειρώντας να αφυπνίσει τους δύσπιστους.

«Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία, αλλά ανέκαθεν… Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του» έγραφε μεταξύ άλλων.

Τον γιατρό «αποχαιρέτησε» με ανάρτηση του στη σελίδα του στο  Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Ανακοίνωση για το θάνατο του 42χρονου εξέδωσε ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Χανίων , όπως και ιατρικοί σύλλογοι απ όλη την Ελλάδα, με την ευχή να σταματήσει γρήγορα η λίστα των ανθρώπων που βρισκόμενοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους προς την κοινωνία χάνονται τόσο αναίτια. «Σε αυτόν τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς και κανείς δεν είναι αλώβητος, δυστυχώς !!Ας προσέχουμε περισσότερο από αυτό που μπορούμε!! Κι οι ασθενείς μας το ίδιο!!» τονίζει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Χανίων.

Ειδικά για τα μέτρα στα ιατρεία, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Ορφανουδάκη, σημειώνει ότι όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, είναι αυστηρά και θα πρέπει να τηρούνται όχι μόνο από τους γιατρούς αλλά και από τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Όπως υπογράμμισε, «φοράμε μάσκα και γάντια, χρησιμοποιούμε συχνά αντισηπτικό, κρατάμε αποστάσεις, κλείνουμε τα ραντεβού μας με χρονική απόσταση το ένα από το άλλο ώστε να μην συναντώνται καν οι ασθενείς. Επίσης, σε περιπτώσεις επείγουσες καλούμε τον κόσμο να επικοινωνεί πρώτα μαζί μας και εμείς να κρίνουμε πότε πρέπει να τους εξετάσουμε».

Οι ιατρικοί σύλλογοι επαναλαμβάνουν πως η τήρηση των μέτρων είναι το μόνο όπλο που έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες ενάντια στο θανατηφόρο ιό.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο 42χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News