Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ποιος σκότωσε την 50χρονη - Τι ισχυρίζεται η κόρη της

Ελλάδα
Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ποιος σκότωσε την 50χρονη - Τι ισχυρίζεται η κόρη της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν προσπαθήσει ακόμη δύο φορές να τη σκοτώσουν, είπε η κόρη της

Συγκλονισμένη είναι η χώρα με τη δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα.

Τόσο για την αγριότητα του εγκλήματος όσο, κυρίως, γιατί αυτό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σχεδιάστηκε και τελέστηκε από τρεις ανηλίκους, μεταξύ των οποίων και η 15χρονη κόρη του θύματος.

Όπως και η ίδια οµολόγησε, άλλες δύο φορές, τον τελευταίο µήνα, είχαν αποφασίσει να της πάρουν τη ζωή, τη µία φορά µε χάπια και την άλλη µε δηλητήριο, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους.

Μέσω του συνηγόρου της Σπύρου ∆ηµητρίου, η 15χρονη κοπέλα δίνει τη δική της εξήγηση, που αφήνει, ωστόσο, περισσότερα ερωτήµατα για τους λόγους που την ώθησαν να φτάσει τελικώς στην αποτρόπαιη πράξη της: «Τώρα µετανιώνω γι’ αυτό που έκανα. Τότε, όµως, νόµιζα ότι ήταν η λύση. Με κακοµεταχειριζόταν, συνεχώς είχαµε βίαιους καβγάδες. ∆εν µου έδινε λεφτά. Με πίεζε και αντιδρούσε έντονα στη σχέση µου...».

Ωστόσο, επειδή είναι άλλο να σχεδιάζει κάποιος ένα έγκληµα και εντελώς άλλο να το διαπράττει, πόσο µάλλον όταν το θύµα είναι εκείνη που σε έφερε στον κόσµο, πώς άντεξε να το φτάσει µέχρι τέλους;

«Ετρεµα όταν την άκουγα από το διπλανό δωµάτιο να ουρλιάζει. ∆εν αντέδρασα, όµως. ∆εν έκανα τίποτα. Ηθελα να τελειώσει, δεν µπορούσα να την ακούω...». Οπως ισχυρίζεται, δεν συµµετείχε στην πράξη, δεν το άντεχε, ούτε αυτή ούτε ο 17χρονος φίλος και συγκατηγορούµενός της, που, κατά τα λεγόµενά τους, είχε αναλάβει να ακινητοποιήσει την 50χρονη, ώστε να διαπράξει ο τρίτος της παρέας τη δολοφονία.

«Ο 16χρονος τη σκότωσε. Εµείς δεν µπορούσαµε να το κάνουµε. Από την ώρα που του το είπαµε, ρωτούσε συνεχώς πότε θα γίνει. Επέµενε να το κάνουµε. Είχαµε ανταλλάξει και µηνύµατα, αλλά τα έσβησα».

Τι απαντά ο 16χρονος

Ο δικηγόρος, όµως, του τρίτου φερόµενου δράστη, Θανάσης Ράπτης, επισηµαίνει µια τεράστια, όπως λέει, αντίφαση που προκύπτει από την απολογία της 15χρονης. Ενώ όταν έδωσε εξηγήσεις προανακριτικά στους αστυνοµικούς ισχυρίστηκε, όπως και ο φίλος της, ότι ο 16χρονος διέπραξε το έγκληµα γιατί του υποσχέθηκαν λεφτά, ενώπιον της ανακρίτριας Ανηλίκων είπε πως τελικά δεν του έδωσαν τίποτα. Και, µάλιστα, δεν προσπάθησε καν να δικαιολογήσει τον αρχικό ισχυρισµό της, υποστηρίζοντας έστω ότι ακολούθησε κάποιος τσακωµός ή πίεση από τον 16χρονο επειδή δεν πήρε το αντάλλαγµα το οποίο του είχαν υποσχεθεί.

Ποιο ήταν, λοιπόν, το κίνητρό του; «Κανένα. Και γι’ αυτό εµείς επιµένουµε ότι η κατηγορία είναι έωλη», απαντά ο κ. Ράπτης. Επισηµαίνει, δε, ότι θα έπρεπε, πριν αποδοθεί η κατηγορία, να είχαν βγει τα αποτελέσµατα της σήµανσης. Ποιου δηλαδή τα αποτυπώµατα είναι πάνω στο φονικό µαχαίρι; Ποιος είναι ο αυτουργός;

«∆εν υπήρχε πρόθεση…»

Ο 16χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν συµµετείχε στην πράξη. Αναγνωρίζει ως λάθος του ότι ήταν στον χώρο, ότι δεν κατήγγειλε αµέσως το έγκληµα και ότι ακολούθησε το ζευγάρι στη φυγή του µέχρι ενός σηµείου, λόγω του φόβου και της ταραχής των πρώτων ωρών. Και πως, όταν κατάλαβε τι έχει συµβεί, παραδόθηκε αµέσως. Οπως είπε στην ανακρίτρια, δεν είχε καµία πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα.

Οταν, µάλιστα, ρωτήθηκε από τη δικαστική λειτουργό για τον 17χρονο που αυτός υποδεικνύει ως δράστη, απάντησε πως «νοµίζω πως ούτε κι αυτός είχε πρόθεση», αποδίδοντας την πράξη του στο ότι ίσως τα έχασε όταν η 50χρονη ξύπνησε και τον αντελήφθη στο δωµάτιο, ενώ έψαχνε να βρει πού είχε κρυµµένα λεφτά. Μη γνωρίζοντας, βέβαια, έως τότε, κατά τον συνήγορό του, ότι το ζευγάρι τα είχε ρίξει όλα επάνω του…

Πηγή: enikos.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News