Σήμερα η ανακοίνωση για Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς

Ελλάδα
Σήμερα η ανακοίνωση για Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 12:00 οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως

Αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης το Σάββατο σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, καθώς και το κλείσιμο για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ethnos.gr.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (13/11) κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ανανβλήθηκε και όπως ανακοινώθηκε από τον συντονιστή της συνέντευξης Τύπου οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως αναβάλλονται για το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, επειδή την ώρα της ενημέρωσης για τον κορονοϊό οι λοιμωξιολόγοι δεν είχαν τελειώσει την σύσκεψη που είχαν για τα νέα μέτρα, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλη τη χώρα.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 με τους ειδικούς να αποφασίζουν ότι κλείνουν τα δημοτικά σχολεία καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Την απόφαση, βέβαια, της κυβέρνησης θα ανακοινώσει το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πάντα σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 12:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας.

Έτσι η σχετική ενημέρωση θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας και μαζί με την κ. Κεραμέως θα βρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αλλά κι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πάντως, την αναμενόμενη απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων είχε προαναγγείλλει το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας: «Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία κάτω από το 1% των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά) είναι σε πλήρη αναστολή ποσοστό 0,9365%, και σχολικά Τμήματα με μερική αναστολή σε ποσοστό 0,6682%.

(φωτογραφία intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News