Ελλάδα

Ν. Μαριάς: Η Πορτογαλία χορήγησε 100 .000 Η/Υ σε παιδιά - Η Ελλάδα δεν ζήτησε κονδύλια

Η Ιταλία πληρώνει από Ευρωπαϊκούς πόρους γονική άδεια, τεστ κορωνοϊού και μάσκες

Μετά το φιάσκο με την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης που οφειλόταν στις περιορισμένες δυνατότητες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι οποίες ήταν γνωστές ήδη από την άνοιξη, ήρθε μια άλλη καταγγελία από τον πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά , που εκθέτει ξανά  το Υπουργείο Παιδίας .

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη, προχώρησε ο πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα, ο άλλος δρόμος" σχετικά με τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε για τεχνολογικό υλικό τα οποία πήρε η Πορτογαλία με σκοπό να διαθέσει δωρεάν υπολογιστές στα παιδιά,  ενισχύοντας  έτσι τη δημόσια εκπαίδευση.

Καλεσμένος στο Kontra24  στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Αιμίλιος Λιάτσος , ο Νότης Μαριάς, κατήγγειλε ότι η Ελλάδα δεν αιτήθηκε καν για να λάβει το συγκεκριμένο κονδύλι, την ώρα που τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ήταν γνωστά από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "Sure" το οποίο η κυβέρνηση αξιοποίησε και πήρε μόλις 2,7 δισ.  όταν το Βέλγιο πήρε 7,8 δισ.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το Βέλγιο και η Ιταλία από Ευρωπαϊκούς πόρους πληρώνουν και την γονική άδεια, τα τεστ κορωνοϊού, τους καλλιτέχνες, τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και τις μάσκες και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί έγκαιρα τα χρήματα που μπορεί να λάβει και χάνονται μεγάλες ευκαιρίες ενόψει της πανδημίας.

Δείτε εδώ τι είπε ο Νότης Μαριάς:

Πηγή: Kontra Channel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια