Τηλεκπαίδευση: Λειτουργεί το webex αλλά «έπεσε» το Σχολικό Δίκτυο...

Ελλάδα
Τηλεκπαίδευση: Λειτουργεί το webex αλλά «έπεσε» το Σχολικό Δίκτυο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καθηγητές δεν μπορούν να το συνδεθούν με την πλατφόρμα

Μετά τα προβλήματα που καταγράφηκαν στην τηλεκπαίδευση κατά την πρώτη μέρα του νέου lockdown, νέα προβλήματα εμφανίστηκαν την Τρίτη.

"Σφάλμα κατά τη σύνδεση με τη βάση δεδομένων" εμφανίζει από το πρωί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με αποτέλεσμα όσοι καθηγητές προσπαθούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση από τους υπολογιστές που βρίσκονται στα σχολεία να μην μπορούν να το συνδεθούν με την πλατφόρμα.

Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και μπαίνουν απευθείας από εκεί καταφέρνουν να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις τους εύκολα. Όσοι πηγαίνουν μέσω browser και ταυτοποιούνται μέσω του Σχολικού Δικτύου αδυνατούν σύμφωνα με το thetoc.gr  να ανοίξουν τις αίθουσες.

Το σύστημα webex λειτουργεί για τα περισσότερα σχολεία κανονικά.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι σε περίπου 35.000 ελληνικές τάξεις γίνονται από το πρωί τα μαθήματα μέσω webex, ενώ η Cisco ενημέρωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω θωράκιση του συστήματος μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, έχουν ήδη υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. Ωστόσο, μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος.

Με νέους κωδικούς οι εκπαιδευτικοί

Ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

"Αντιλαμβάνομαι το άγχος των παιδιών για την απουσία. Επειδή επρόκειτο για σφάλμα του συστήματος, δεν θα προσμετρηθούν απουσίες" σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", υπογραμμίζοντας ότι εάν ξανά υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης, οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία.

Σε ότι αφορά στο "τις πταίει;" για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, υποστήριξε, ότι γι’ αυτό ευθύνεται η εταιρεία που παρέχει την πλατφόρμα.

"Το ζήτημα των απουσιών θα λύνεται οπουδήποτε υπάρχει τεχνικό ζήτημα" επανέλαβε η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι πρέπει να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, λόγω των μαθημάτων που δεν έγιναν είτε κατά την πρώτη καραντίνα είτε τώρα.

"Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Δεν θα χαθεί η ροή της ύλης", τόνισε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News