Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Θα απαγορευτεί η πώληση βιβλίων, συσκευών, ρούχων και χριστουγεννιάτικων;

Μόνο τρόφιμα και όχι «διαρκή αγαθά» αναμένετια να πωλούν ντα σούπερ μάρκετ

Για αθέμιτο ανταγωνισμό, εν μέσω lockdown, έκαναν λόγο οι έμποροι, διαμαρτυρόμενοι για τα σούπερ μάρκετ που πωλούν αγαθά όπως βιβλία, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές.

Έτσι, στην απόφαση να απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, κατέληξε το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων με βάση τους ΚΑΔ που έχει ζητηθεί να υπάρξει αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.

Έτσι τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης, όχι όμως αγαθά όπως βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, μικροσυσκευές, χριστουγεννιάτικα είδη κ.λπ.

Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ με την οποία ζητούσε την παρέμβαση του υπουργείου μιας και η διάθεση τέτοιων προϊόντων απ’ τα σούπερ μάρκετ ωθούσε σε συγκέντρωση της αγοράς και σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας είχε αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, αναφέρουν οι ίδιες οι πληροφορίες, εξέτασε το ζήτημα με τις αρμόδιες Αρχές κρίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει τελικά η σχετική απαγόρευση, η οποία και αναμένεται.

«Όχι» και στα pick up points

Υπενθυμίζεται ότι (και) για λόγους ανταγωνισμού επίσης απορρίφθηκε αίτημα το οποίο είχαν υποβάλει μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, για τη δυνατότητα λειτουργίας «pick up» σημείων ώστε ο καταναλωτής, που έκανε τις αγορές του online να μπορούσε να πηγαίνει ο ίδιος σε προκαθαρισμένο μέρος για την παραλαβή. Το επιχείρημα των αλυσίδων ήταν η αποφυγή επανάληψης του αλαλούμ που είχε προκληθεί με τις ταχυμεταφορές και τις παραδόσεις των προϊόντων στα σπίτια των καταναλωτών, ειδικά καθώς επίκειται και η περίοδος των προσφορών της Black Friday.

Πηγή: newmoney.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια