Ελλάδα

Lockdown: Προσοχή στην έγκριση του κωδικού όταν στέλνετε SMS στο 13033

Το παραμικρό λάθος μπορεί να τους οδηγήσει σε πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους πολίτες κατά την διάρκεια αποστολής SMS στο 13033, καθώς ακόμη και ένα μικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου.

Μία απροσεξία κατά την σύνταξη του SMS στο 13033 μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κοστοβόρα, καθώς όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα πρόστιμα σε αντίθεση με την πρώτη φάση της καραντίνας, διπλασιάζονται από τα 150 στα 300 ευρώ.

Για αυτόν τον λόγο όταν συντάσσεται ένα SMS στο 13033, σιγουρευτείτε ότι έχετε λάβει την έγκριση εξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των SMS στο 13033 λόγω του lockdown γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια