Δημόσιο: Πως θα λειτουργήσει εν μέσω lockdown - Τι θα ισχύσει για γονείς με παιδιά Γυμνασίου

Ελλάδα
Δημόσιο: Πως θα λειτουργήσει εν μέσω lockdown - Τι θα ισχύσει για γονείς με παιδιά Γυμνασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφορετικά ωράρια λειτουργίας, τηλεργασία και άδειες ειδικού σκοπού

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως προανήγγειλε χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού που θα ισχύσουν στο Δημόσιο κατά τη διάρκεια του lockdown.

Οι δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Οφείλουμε να ρυθμίσουμε το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με γνώμονα την υγεία των πολιτών.

Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει την κοινωνία.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε:

Πρώτο, κάθε δημόσια υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό. Θα καταρτιστεί πλάνο εργασίας, αναλογικά με τις υγειονομικές εξελίξεις, την ανάγκη πρόληψης και την προστασία των εργαζομένων. Για αυτό προβλέπεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η τηλεργασία για τις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό, διασφαλίζοντας την λειτουργία της υπηρεσίας.

Δεύτερο, το ποσοστό υπαλλήλων που θα εργάζεται με φυσική παρουσία θα υπολογίζεται κατά περίπτωση. Υποχρεωτική προϋπόθεση η τήρηση απόστασης 1.5 μέτρου μεταξύ των εργαζόμενων και χρήση μάσκας.

Τρίτο, τρία ωράρια προσέλευσης (7 με 3, 8 με 4 και 9 με 5) και αποχώρησης αλλά και δυνατότητα στις υπηρεσίες για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιας ανεξάρτητα από το κανονικά ωράριο εργασίας της εκάστοτε υπηρεσίας. Για τις μετακινήσεις ισχύει η χορήγηση της βεβαίωσης κίνησης μέσω της εφαρμογής του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού.

Τέταρτο, στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με παιδιά. Ισχύουν τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί ήδη για γονείς με παιδιά γυμνασίου, όπως μειωμένο ωράριο εργασίας ή παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο. Προβλέπεται και άδεια ειδικού σκοπού για την φροντίδα παιδιών που φοιτούν σε γυμνάσιο και όχι Λύκειο.

Πέμπτο, για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, προβλέπεται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς με παιδιά ευάλωτων ομάδων.

Έκτο, η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες καταστάσεις και κατόπιν ραντεβού.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News