Ελλάδα

Σοκάρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Οι γιατροί στην Ελλάδα ξεκίνησαν να “επιλέγουν” ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει»

Συγκλονίζει η περιγραφή του για τον ηλικιωμένο που δεν μπήκε στη ΜΕΘ

Σοκάρει το γεγονός πως και στην Ελλάδα οι γιατροί έχουν ήδη ξεκινήσει να επιλέγουν ποιοι θα εισαχθούν στις ΜΕΘ και ποιοι όχι.

Το παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με όσα είπε, οι γιατροί έχουν φτάσει ήδη στη φάση που «επιλέγουν» ποιος θα ζήσει, ενώ πλέον ασθενείς από Γενικές ΜΕΘ Δημόσιων Νοσοκομείων, σε ΜΕΘ Ιδιωτικών, προκειμένου να τις ελευθερώσουν και να τις αφιερώσουν αποκλειστικά στη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

«Είχαμε περιστατικό ηλικιωμένου ασθενούς στο Παπανικολάου, ο οποίος ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Έπρεπε να μπει σε ΜΕΘ απαραιτήτως, και ίσως τότε, ίσως ζούσε για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη. Ωστόσο, δεν μπήκε ποτέ, διότι θα καταλάμβανε κρεβάτι για αρκετό διάστημα, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιον άλλο. Αν βάζαμε και τους τόσο ηλικιωμένους ανθρώπους σε ΜΕΘ θα είχαμε τελειώσει! Μπορούμε να πούμε ότι πλέον στα νοσοκομεία οι γιατροί επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» ανέφερε.

Συγκεκριμένα όπως σημείωσε, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ασθενείς από Γενικές ΜΕΘ των νοσοκομείων Γεννηματάς, Άγιος Παύλος, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν πλέον σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να ελευθερωθούν οι ΜΕΘ των Γενικών Νοσοκομείων και να μετατραπούν σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρώτες μέρες νοσηλείας των ασθενών που μεταφέρονται στα ιδιωτικά καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ μέσω ενός συγκεκριμένου τιμολογίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού έχουν σχεδόν γεμίσει. Οι ΜΕΘ που άλλαξαν λειτουργία άνοιξαν τη μια ημέρα και την άλλη γέμισαν με περιστατικά κορωνοϊού. Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέφερε:

Διαθέσιμες Γενικές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη που εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα:

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 10

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 2

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 7

ΑΧΕΠΑ: 4

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 8

ΣΥΝΟΛΟ: 31

Η κατάσταση:

ΑΧΕΠΑ: 20 νοσηλευόμενοι. 5 κενά.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 25 νοσηλευόμενοι. Κανένα κενό.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 8 νοσηλευόμενοι. Κανένα κενό. Αναπτύχθηκαν δύο κλίνες οι οποίες γέμισαν αμέσως. Μάλιστα είναι ακόμη ένας διασωληνωμένος ασθενής με κορωνοιο στη μονάδα εμφραγμάτων. ΣΥΝΟΛΟ: 9 νοσηλευόμενοι.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 4 νοσηλευόμενοι. 2 κενά.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: 2 νοσηλευόμενοι. 6 κενά.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 10 νοσηλευόμενοι. Κανένα κενό.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: 4 κλίνες κανένας νοσηλευόμενος

Απολογισμός:

ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ: 86.

ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ: 70

ΚΕΝΑ: 14.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια