Άνοιξε και επίσημα το τζαμί της Αθήνας

Ελλάδα
Άνοιξε και επίσημα το τζαμί της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Βοτανικό

Άνοιξε τις πύλες του το τζαμί των Αθηνών στο Βοτανικό.

Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας είναι ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας Μοχάμεντ Ζακί. Ο Ζακί είναι Έλληνας πολίτης και ήρθε στη χώρα μας από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης πριν από 25 χρόνια.

Τα εγκαίνια του τεμένους, όπως ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών θα γίνουν όταν «καταστεί δυνατή σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το τέμενος λειτουργεί από χθες, 2/11/2020, «σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα όπως αναφέρονται στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ./67924 "Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19" (ΦΕΚ Β΄ 4709/23-10-2020)».

Παράλληλα, το τέμενος θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο , ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι. Αναμένονται δε να γίνουν ακόμα τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News