Ελλάδα

Αρκουμανέας: «Πιθανό να έχουμε και σήμερα πάνω από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού»

Τι ευθύνεται για τη διασπορά του κορωνοϊού

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος προέβλεψε πως «Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες».

«Κύριος λόγος» για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις, συμπλήρωσε για ακόμη μία φορά ο κ. Αρκουμανέας. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.152 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με Αττική και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται ξανά στο «κόκκινο».

«Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Αρκουμανέας. Σημειώνεται ότι προ ημερών πολίτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης είχαν σχηματίσει ατελείωτες ουρές προκειμένου να κάνουν το τεστ.

«Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

«Ανεξαρτήτως του τεστ, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών», είπε επίσης.

Στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι. «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας είναι οι ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Αρκουμανέας.

«Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες»

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για όλη τη χώρα, η Βόρεια Ελλάδα έχει πιο πολλές περιοχές που μπήκαν στο κόκκινο σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η χαλάρωση που υπήρχε προηγουμένως οδήγησε στη σημερινή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown.

Πηγή: iefimerida.gr 

(Φωτογραφία INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια