Ελλάδα

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Επανέρχονται τα sms

Από το πρωί της Τρίτης για 14 ημέρες - Σε τρεις ζώνες χωρίζεται πλέον η χώρα

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της πανδημίας στην χώρα και αναλαμβάνεται πρόσθετη δράση στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τοπικό lockdown στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες από το πρωί της Τρίτης στις 6 π.μ και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η διαφορά από το γενικό lockdown του Μαρτίου είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Παράλληλα, επανέρχονται τα sms για τις 6 ενότητες μετακινήσεων.

Ειδικά για το διάστημα από τις 09.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης μέρας επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η χώρα πλέον χωρίζεται σε τρεις ζώνες, στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι (τοπικό Lockdown) στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Στο κόκκινο επίπεδο περνάει και η Περιφερειακή Ενότητα της Μαγνησίας.

Στ. Πέτσας: Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι με βάση αυτό, πλέον «η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες:

- Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»

- Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον

- Στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Σημειώνεται επίσης ότι από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Και προειδοποιούμε, χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου: συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι απαράδεκτες. Και μπορεί τέτοια μεμονωμένα περιστατικά από λίγους, να αναβαθμίσουν το επίπεδο κινδύνου, και συνεπώς και τα περιοριστικά μέτρα, σε βάρος των πολλών. Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Ας το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση - όπως έγινε στην διαχείριση του πρώτου κύματος έτσι και τώρα - λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την ετοιμότητα του συστήματος υγείας απέναντι σε αυξημένες ανάγκες. Και στα μέτρα αυτά - όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες - περιλαμβάνεται η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης ότι «Σε κάθε περίπτωση, όμως, συνεχίζονται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού). Όπως κανονικά γίνονται και οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις. Πάντοτε βέβαια με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ υπενθυμίζεται ότι:

- Οι προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού και υποστηρικτικού προσωπικού έχουν φτάσει τις 7.000.

- Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από τις 557 το 2019, έχουν φτάσει τις 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες.

- Τα τεστ φτάνουν καθημερινά τα 25.000, τριάντα φορές περισσότερα από το πρώτο κύμα, και συνολικά μέχρι χθες είχαν φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια.

- Οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) έχουν διενεργήσει περισσότερα από 450.000 τεστ.

- Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία».

Υπογράμμισε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Και όλα αυτά τα σημειώνω όχι για να αναδείξω τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τα τονίζω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνοντας στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού - την κορονοκαπηλεία - επιμένει στην μικροπολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία. Επαναλαμβάνω λοιπόν, δεν είναι η πανδημία του κορωνοϊού πεδίο για μικροπολιτική αντιπαράθεση. Και όσοι, απελπισμένοι στην απομόνωση και στην ανυποληψία, χαιρέκακα περιμένουν στη γωνία μετρώντας κρούσματα και θύματα, ας αναλογιστούν ότι οι Έλληνες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα «τι θα γινόταν αν …»».

Η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές

Αναφορικά με το σεισμό στη Σάμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των δύο παιδιών που χάθηκαν άδικα στον σεισμό που έπληξε τη Σάμο. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες από τον σεισμό και εκφράζουμε ευχαριστίες στο δυναμικό των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Και βέβαια στην Πολιτική Προστασία, σημειώνοντας ότι το 112 λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα για το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η Πολιτεία - όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Σάμο - θα σταθεί δίπλα στο νησί, ώστε να ξαναβρεί, το συντομότερο δυνατόν, τους φυσιολογικούς ρυθμούς του» και πέρασε στα εθνικά θέματα.

Ειδικότερα επεσήμανε πως «αμέσως μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως σε αυτές τις στιγμές προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Παρά το θετικό κλίμα αυτής της επικοινωνίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή ύφεσης της έντασης, λίγες ώρες αργότερα, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα. Προχωρήσαμε άμεσα σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και σε ενημέρωση εταίρων και συμμάχων».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, για την μια και μόνη εκκρεμότητα μεταξύ των δύο κρατών, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Η κυβέρνηση προχωρά στη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων

Στη συνέχεια ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Τόνισε πως: «λαμβάνοντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, η κυβέρνηση προχωρά ταυτόχρονα στη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων. Αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει στο προηγούμενο διάστημα, δανείστηκε με ιστορικά χαμηλά επιτόκια από τις αγορές και ενίσχυσε το Ταμείο του Κράτους. Έτσι, τώρα, επειδή νοιάζεται και μπορεί, ενεργοποιεί επιπλέον μέτρα στήριξης ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Μπαίνουν έτσι σε εφαρμογή τα εξής εννιά μέτρα ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας:

1ον. Αποζημίωση ειδικού σκοπού και πλήρης κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε προσωρινή αναστολή βάσει διευρυμένης λίστας ΚΑΔ Απριλίου).

2ον. Αναστολή πληρωμής ΦΠΑ μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας Αρχής.

3ον. Αναστολή πληρωμής των δόσεων του Νοεμβρίου, ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας Αρχής.

4ον. Αναστολή πληρωμής των δόσεων του Νοεμβρίου, ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών, για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

5ον. Συνέχιση της αναστολής πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

6ον. Επέκταση όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατά δύο μήνες.

7ον. Υποχρεωτική τηλεργασία σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας. Αλλά και επέκταση της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας στο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

8ον. Μείωση ενοικίου κατά 40% σε επαγγελματικά ακίνητα για επιχειρήσεις με έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα «Αυξημένου Κινδύνου» που πλήττονται σημαντικά, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων σε αναστολή και τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους.

9ον. Ενισχυμένη Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 τον μήνα Νοέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 τον μήνα Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου. Το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται».

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των πανεπιστημίων

Λίγο πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «μετά τα όσα συνέβησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 4 το απόγευμα, τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστούν οι αναγκαίες δράσεις.

Συμφωνούμε, άλλωστε, όλοι ότι η εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι φασιστική και αποτρόπαια».

Και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 100 χιλ. και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των πανεπιστημίων, της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και τον αποκλεισμό αντικοινωνικών, φασιστικών συμπεριφορών».

Κλείνοντας, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού λέγοντας: «Αύριο, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση - μέσω τηλεδιάσκεψης - της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

- Την Τετάρτη, θα συμμετέχει διαδοχικά, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 10 το πρωί στην εκδήλωση για την μεγάλη, πράσινη, καινοτομική επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια και στις 11:30 στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

- Την Παρασκευή το πρωί, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Ερωτήσεις Δημοσιογράφων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι από τις 9 Ιουλίου ο ίδιος έλεγε ότι τα φαινόμενα χαλάρωσης δεν πρέπει να συνεχιστούν. «Χτυπάγαμε καμπάνα κινδύνου. Και στις 17 Σεπτεμβρίου μιλούσαμε για την πίεση στο σύστημα υγείας και στις ΜΕΘ και χτυπούσαμε ξανά καμπανάκι κινδύνου», συνέχισε ενώ υπενθύμισε ότι δύο εβδομάδες πριν ο πρωθυπουργός είδε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το β' κύμα της πανδημίας. «Κάνουμε ό,τι πρέπει, προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, είναι στο χέρι όλων μας για να επιστρέψει το σύστημα στις αντοχές τους και να μην δοκιμαστεί», υπογράμμισε.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες θα είναι κλειστό και το λιανεμπόριο ενώ σε ερώτηση αν αυτό το μοντέλο θα ακολουθηθεί και σε άλλες περιοχές απάντησε «μακάρι να μη χρειαστεί» και πως είναι στο χέρι όλων μας.

Ερωτηθείς μήπως δεν ήταν επαρκείς οι έλεγχοι για τα φαινόμενα συνωστισμού είπε ότι όλοι έχουμε βιώσει γενικότερη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

«Προειδοποιούσαμε ότι ο εχθρός είναι ο εφησυχασμός και όχι το άνοιγμα των συνόρων, τα σχολεία ή τα μέσα μεταφοράς. Ήταν ο εφησυχασμός και η συμμετοχή σε συναθροίσεις χωρίς μέτρα προστασίας», τόνισε.

Επιπλέον είπε ότι στις «κόκκινες» περιοχές στις εκκλησίες επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι εννέα ατόμων ενώ για άλλους χώρους, όπως οι πλατείες, το στοίχημα είναι να το κερδίσουμε ξανά όπως την άνοιξη και όλοι να αντιληφθούν ότι τα μέτρα είναι για την προστασία όλων και των ανθρώπων που αγαπούν.

Ειδικά για την Αττική είπε ότι εμφανίζει σταδιακή αύξηση κρουσμάτων αλλά όχι εκθετική όπως συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα. «Παρακολουθούμε κάθε μέρα τις εξελίξεις. Αν δούμε ότι πάει να δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση, θα δράσουμε πάλι γρήγορα και προληπτικά πριν φτάσει το σύστημα υγείας να δοκιμαστεί», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για πεταμένα λεφτά στις ΜΕΘ, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Καταλαβαίνω τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πλαίσιο της απομόνωσης και της ανυποληψίας. Δεν δικαιολογούνται ψέματα. Είχα απαντήσει τι εννοώ με την ενίσχυση των ΜΕΘ. Το Μάρτιο συζητούσαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ. Δεν είναι δωρεάν. Κοστίζουν 1.600 ευρώ την ημέρα. Από τις 13-14 Μαρτίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου μιλάμε για 331 ΜΕΘ επί 1600 ευρώ την ημέρα, επί 230 ημέρες, δηλαδή για ένα ποσό κοντά στα 120 εκ ευρώ τα οποία ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσουμε στους ιδιώτες χωρίς να χρειαζόμαστε. Αυτά ήταν πεταμένα λεφτά. Η ενίσχυση των ΜΕΘ δεν είναι πεταμένα λεφτά και για αυτό από τις 557 φτάσαμε στις 974 και συμπράττουμε με τον ιδιωτικό τομέα όπου χρειάζεται. Μακάρι το σύστημα να αντέξει και να μη χρειαστεί».

Για το αριθμό των τεστ που γίνονται στα σχολεία, είπε ότι διενεργούνται εκεί που ο ΕΟΔΥ θεωρεί ότι υπάρχουν στενές επαφές και επισήμανε ότι δεν υπάρχουν απεριόριστα τεστ για όλο τον πληθυσμό αλλά γίνονται στοχευμένα.

Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεων των ειδικών που προβλέπουν ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τις 3.000-4.000, είπε ότι αυτές οι εκτιμήσεις ποικίλουν. Υπενθύμισε επ'αυτού ότι υπήρχαν εκτιμήσεις για 800-900 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου που δεν επιβεβαιώθηκαν γιατί «τα μέτρα δούλεψαν και ελπίζουμε το ίδιο και τώρα».

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες οι εκκλησίες θα είναι κλειστές όπως και την άνοιξη και πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για να κλείσει οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς για το οικονομικό κόστος και το βάθος της ύφεσης, είπε ότι «εφόσον προχωρούμε στη λήψη πρόσθετων μέτρων θα έχουν αρνητικό αποτύπωμα στην οικονομική δραστηριότητα» και θα έχουμε νεότερες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Ερωτηθείς πόσο κοντά ή μακριά είναι η Αττική από το ενδεχόμενο να περάσει στο «γκρίζο» επίπεδο, είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερη η επιδημιολογική επιβάρυνση στην Αττική. «Δεν εφησυχάζουμε. Όπου υπάρχουν μητροπολιτικά κέντρα είναι εύκολο να αυξηθούν τα κρούσματα. Σημασία έχει να ελέγχουμε την εφαρμογή των μέτρων», πρόσθεσε ενώ δήλωσε πως «κόκκινη γραμμή είναι προστασία της δημόσιας υγείας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να την προστατεύσουμε».

«Δεν είμαι λοιμωξιολόγος», απάντησε στο ερώτημα γιατί ο ιός δεν μεταδίδεται μεταξύ των μαθητών.

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πρυτάνεις δήλωσε ότι το τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση είναι πρόσβαση, φύλαξη, ποινές. Δηλαδή, συνέχισε, πώς θα γίνεται η είσοδος, ποιος θα έχει τον έλεγχο της πρόσβασης και ποιες ποινές θα επιβάλλονται σε απαράδεκτες συμπεριφορές.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν στο ζήτημα του σεισμού. «Καταγράφω το θετικό κλίμα. Οι εξελίξεις μετά από λίγες ώρες με την παράνομη NAVTEX δεν φαίνονταν να αποτυπώνονται στο θετικό κλίμα», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ με τηλεδιάσκεψη είπε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ομιλητών και σκοπός είναι να καθιερωθεί όσο το δυνατόν πιο τακτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια