Μία «ανάσα» μετά το φονικό σεισμό, νέα Τούρκικη NAVTEX

Ελλάδα
Μία «ανάσα» μετά το φονικό σεισμό, νέα Τούρκικη NAVTEX

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαίωση των καλεσμένων στις «Αντιθέσεις» που προέβλεψαν πως ο Ερντογάν δεν έχει την παραμικρή διάθεση να επηρεαστεί από τον σεισμό ή για μια πανανθρώπινη προσέγγιση

Πριν καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των νεκρών στην Σμύρνη και στεγνώσουν τα δάκρυα  στην Σάμο για το χαμό των δύο παιδιών, ο Ερντογάν επανέρχεται στον ακραίο του σχεδιασμό και ανακοινώνει διεξαγωγή νέας NAVTEX για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis νότια της Ρόδου.

Το τηλεφώνημα συμπαράστασης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η θερμή αποδοχή που είχε, όπως όλα δείχνουν διήρκησε ελάχιστες ώρες, με τους γνώστες πάντως του αντικειμένου και της πολιτικής του Ερντογάν να έχουν προβλέψει τις κινήσεις του.

Η νέα NAVTEX δεσμεύει περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια της Ρόδου για έρευνες  του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Η αντίδραση του Ερντογάν σχεδόν αστραπιαία έρχεται να επιβεβαιώσει όσα είπαν το βράδυ της Παρασκευής στις «Αντιθέσεις» οι καλεσμένοι του Γιώργου Σαχίνη που είχαν προβλέψει ότι οι επόμενες κινήσεις του Ερντογάν σε καμία περίπτωση δεν είχαν στοιχείο επηρεασμού από το κλίμα του σεισμού και την όποια διάθεση πανανθρώπινης προσέγγισης.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή νέας Νavtex νότια της Ρόδου με χρονική διάρκεια από 1 Νοεμβρίου μέχρι τις 14 του μήνα, με τους αναλυτές να διευκρινίζουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνεχίσει απτόητος στην προκλητική του μεθόδευση, όσο υπάρχει ανοχή και δεν του καταλογίζονται κυρώσεις για   αυτή την συμπεριφορά.

Σημειώνεται ότι η  Άγκυρα είχε ακυρώσει την Navtex που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Οκτωβρίου, και η κίνηση αυτή είχε θεωρηθεί ως δείγμα καλής θέλησης του Τούρκου Προέδρου μετά και από τις παραινέσεις των Ευρωπαΐων ηγετών αλλά και του ΝΑΤΟ, που όμως αποδείχθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν ερμήνευσαν ορθά την επιλογή του, αυτό που δεν έκανε στις 28 Οκτωβρίου, να το κάνει με τρεις μέρες καθυστέρηση και ενώ η χώρα του και η δική μας μετράει πληγές από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News