Τουρκία: Ζητά άνευ όρων διάλογο με την Ελλάδα

Ελλάδα
Τουρκία: Ζητά άνευ όρων διάλογο με την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Συνεχίζει στον «χορό» των προκλήσεων η Άγκυρα, στον απόηχο του «πολέμου» των Navtex και της δραστηριότητας του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι κάλεσε την Αθήνα σε άνευ όρων διάλογο με την Άγκυρα, απαντώντας ουσιαστικά έτσι στο διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex νότια της Ρόδου.

Παράλληλα, ο Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε Navtex, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε.

«Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ακσόι.

Πηγή: Cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News