Ελλάδα

Καθηγητής Συνολάκης: Τι κάνουμε για να αποφύγουμε πιθανό τσουνάμι

«Καμπάνα» για τους δήμους και το κράτος η κατάρρευση κτιρίων υποστηρίζει ο Κρητικός καθηγητής

Για τον ισχυρό σεισμό ανοιχτά της Σάμου που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες υλικές καταστροφές αλλά και απώλειες ζωών σε Ελλάδα και Τορυκία μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης Κώστας Συνολάκης.

Σύμφωνα με τον Κρητικό καθηγητή, η μεγάλη ανησυχία στη Σάμο έχει περάσει, καθώς ο σεισμός και το μικρό τσουνάμι που ακολούθησε ήταν αντίστοιχα του φαινομένου στην Κω το 2017.

«Απομακρυνόμαστε από την παραλία»

Συμβούλεψε όμως «οποτεδήποτε είμαστε κοντά στη θάλασσα και αισθανθούμε έντονη ισχυρή δόνηση άνω των 15 δευτερολέπτων, να απομακρυνθούμε από την παραλία».

«Καμπάνα» για τους δήμους και το κράτος

Παράλληλα όπως είπε η κατάρρευση κτιρίων που παρατηρήθηκε οφείλεται στην παλαιότητα και την ακαταλληλότητα αυτών. Ως εκ τούτου, είναι «καμπάνα» για τους δήμους και το κράτος, γι’ αυτό και η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

«Έχουμε ένα σύγχρονο και αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό» τόνισε. Για τους κατοίκους της Σάμου, δήλωσε  σύμφωνα με το in.gr πως χρειάζονται διπλωματούχοι μηχανικοί για να ελέγξουν τα κτίρια και να κρίνουν αν είναι κατάλληλα προς κατοίκηση ή όχι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια