Ισχυρός σεισμός στην Σάμο: Ζημιές σε κτήρια - Η παραλία βγήκε στη στεριά

Ελλάδα
Ισχυρός σεισμός στην Σάμο: Ζημιές σε κτήρια - Η παραλία βγήκε στη στεριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νερά σκέπασαν την παραλιακή

Δύο νεκρούς, αρκετούς τραυματίες και ζημιές σε σιάφορα κτήρια του νησού μεταξύ των οποίων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Λυμπέρη δήμαρχο Δυτικής Σάμου, ενώ και τμήμα από τον περικαλλή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες», όπως είπε μιλώντας στο Open TV.

(φωτογραφία dikaiologitika.gr)

Τρόμος και πανικός επικράτησε στο νησί, με τις αρχές να κάνουν έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από την παραλιακή, καθώς τα νερά σκέπασαν το δρόμο. 

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται η παραλία που βγήκε στη στεριά:

Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές στα νοτιόχωρα της Χίου.

Κάτοικοι της Σάμου που μίλησαν λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση από διάφορα σημεία του νησιού μετέφεραν ότι υπάρχουν υλικές ζημιές, σε διάφορα σημεία υπάρχουν κομμένοι δρόμοι, ενώ συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής σπεύδουν όπου έχει ζητηθεί η συνδρομή τους.

Φωτογραφίες samos.gr:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News