Οι «Αντιθέσεις» αποκαλύπτουν νέα ντοκουμέντα με φόντο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κρήτη
Οι «Αντιθέσεις» αποκαλύπτουν νέα ντοκουμέντα με φόντο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε την Παρασκευή στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Αντιθέσεις», μία εξόχως αποκαλυπτική συζήτηση

Μία ενδιαφέρουσα εκπομπή με φόντο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, την αλήθεια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και τι πραγματικά συμβαίνει με την Υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ, καθώς και των ρόλο των μεγάλων παικτών ισχύος.

Πιο αναλυτικά, τα θέματα που θα αναπτυχθούν:

- Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις με φόντο το γεωπολιτικό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου, το νέο πεδίο αντιπαράθεσης για την θαλάσσιες ζώνες και η στόχευση της Τουρκίας.

- Γιατί το σύμπλεγμα στο Καστελλόριζο είναι κλειδί για την θαλάσσια επαφή Ελλάδας - Κύπρου, η αλήθεια για την Αιγιαλίτιδα Ζώνη και τι πραγματικά συμβαίνει με την Υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ σε νομική βάση αλλά και το πεδίο δημιουργίας τετελεσμένων από την Τουρκία.

- Ο ρόλος των μεγάλων παικτών ισχύος, η αντιπαράθεση Μακρόν- Ερντογάν με μόχλευση αντιπαράθεσης και πολιτισμών, οι εκλογές στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στον Καύκασο ο ρόλος της Ρωσίας και η νέα εικόνα στην Λιβύη.

- Τα νέα δεδομένα και προς τα πού οδεύουν οι εξελίξεις στην Κύπρο.

- Τι συμβαίνει στο Ανατολικό Αιγαίο και στον άξονα από την Ρόδο- Καστελλόριζο – Κάρπαθο - Κάσο - Κρήτη έως το Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

- Τι αποκαλύπτουν τα «ψιλά γράμματα» των οριοθετήσεων με Ιταλία και Αίγυπτο, η οριοθέτηση με Αλβανία μέσω Χάγης και η επήρεια στις Ελληνοτουρκικές διευθετήσεις.

- Νέα άγνωστα ντοκουμέντα από φακέλους και εκθέσεις κρίσιμων Υπηρεσιών και το πεδίο των ψυχολογικών  επιχειρήσεων στην επικοινωνία και την πληροφόρηση μέσα από επίσημα δίκτυα της Τουρκίας.

- Σπάνιο οπτικό υλικό μέσα από το cockpit ενός μαχητικού f-16 block 50, στους αιθέρες του Αιγαίου και όλη  την  Ελλάδα από το ένα άκρο ως το άλλο.

- Ο ορισμός της «Φινλανδοποίησης» για την Ελλάδα και τι λέει ένας Φινλανδός πολιτικός αναλυτής για αυτό το μοντέλο και την Ελλάδα.

- Στο στούντιο των «Αντιθέσεων» ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρέσβης ε.τ., με θητεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (1978-1982), Επιτετραμμένος στη Λιβύη (1982-1984), στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (1987-1988), πρώτος Σύμβουλος για Πολιτικές Υποθέσεις στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ (1989-1993), Διαπραγματευτής της Χάρτας των Παρισίων για μία Νέα Ευρώπη (Βιέννη-Παρίσι 1990). Υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Παρατηρητών (1994 )σε Κροατία, Βουλγαρία και Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας.

Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (1995-1999), Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία (1999-2000) και Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων (2000-2005). Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον (2005-2009). Το 2007 βραβεύθηκε στην Ουάσιγκτον με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

- Στην εκπομπή παρεμβαίνουν:

- Ο Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. Ειδικεύεται στη γεωπολιτική ανάλυση και συγκεκριμένα, στη συστημική γεωπολιτική ανάλυση και σε ζητήματα Διεθνούς Ασφάλειας.

- Χρίστος Ζήνωνος Υδρογράφος - Χαρτογράφος, Εμπειρογνώμων Καθορισμού Υπεράκτιων Συνόρων, με ενεργό εμπλοκή στην οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.

- Σάββας Καλεντερίδης, Γεωπολιτικός Αναλυτής, επικεφαλής του «Ινφογνώμων».

- Ο Teemu Lehtinen, Φινλανδός πολιτικός αναλυτής.

- Στέφανος Καραβίδας, Επισμηναγός- Ιπτάμενος ε.α. ο Έλληνας πιλότος που έχει πετάξει με Rafale / Εκπαιδευτής πτήσεων στην Αεροπορική Ακαδημία των Η.Α.Ε. και ο Δημοσιογράφος - συγγραφέας βιβλίων εξωτερικής πολιτικής, Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής Ελληνικών και Κυπριακών ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον.

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 μία εξόχως αποκαλυπτική συζήτηση στις «Αντιθέσεις».

Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News