Κορωνοϊός: «Κλείδωσαν» νέα μέτρα - Έρχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα
Κορωνοϊός: «Κλείδωσαν» νέα μέτρα - Έρχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ωρών η ανακοίνωση των νέων μέτρων - Με βάση τον σχεδιασμό, το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο»

Το… φάντασμα της καθολικής καραντίνας σε όλη τη χώρα, και το «γαλλικό μοντέλο» που ανακοίνωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν για τη χώρα του, πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι ο κορωνοϊός έχει ξεφύγει και τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται επιβεβαιώνουν την άποψη ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι αρκετά.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείουν το καθολικό lockdown, ενώ την ίδια άποψη έχει και ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει.

Ωστόσο, οι ημέρες μέχρι την Κυριακή ή το αργότερο μέχρι τις αρχές τις επόμενες εβδομάδες, θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις.

Αν τα κρούσματα συνεχίσουν να κινούνται καθημερινά στα επίπεδα των 1.500 και πάνω τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να περιμένει να φτάσουν τα 2.000.

Και θα πάρει έκτακτα μέτρα, δηλαδή κλείσιμο στο σπίτι για όλους, και λουκέτα παντού.

Σύμφωνα με το Mega, με βάση τον σχεδιασμό, το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Δεν αποκλείεται σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.

Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα ενώ μέσα σε πέντε μέρες είχαμε 1.220 κρούσματα.

Τα μέτρα που φαίνεται να «κλείδωσαν» και αναμένεται να ανακοινωθούν - το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (30/10), είναι τα εξής:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί ενώ ήδη δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown. Σε αυτή τη λίστα τις επόμενες μέρες θα μπει και η Θεσσαλονίκη, που θα μπει σε lockdown ενώ το ίδιο μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη και σε Σέρρες και Ιωάννινα, που μπαίνουν, επίσης, σε lockdown.

-Ευπαθείς ομάδες: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65 ετών και γι' αυτό οι ειδικοί συστήνουν μια σειρά μέτρων, όπως τον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμεί για την ώρα η κυβέρνηση.

-Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

-Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η Αττική.

-Χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα: Μένει μόνο να διευκρινιστεί αν θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση της μάσκας, την οποία προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν και το επόμενο διάστημα, καθώς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές το γεγονός ότι έσπασε το φράγμα των 1.500 κρουσμάτων κορονοϊού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Δεν είναι τυχαίο ότι άμεσα έσπευσε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνεδρίασε άμεσα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να αποφασιστούν και να κλειδώσουν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

In.gr - ethnos

Φωτογραφία: Rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News