Προβοκάτσια στο Καστελλόριζο βλέπουν οι Τούρκοι, με αφορμή τη σημαία του Βουτσαλά: «Ύψωσαν γιγάντια ελληνική σημαία για να μας προκαλέσουν»

Ελλάδα
Προβοκάτσια στο Καστελλόριζο βλέπουν οι Τούρκοι, με αφορμή τη σημαία του Βουτσαλά: «Ύψωσαν γιγάντια ελληνική σημαία για να μας προκαλέσουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν», ισχυρίζεται η φιλοκυβερνητική Yeni Safak

Το Καστελλόριζο στο επίκεντρο με αφορμή την τεράστια ελληνική σημαία που κυματίζει πάνω σε γερανό. Προβοκάτσια βλέπει ο τουρκικός Τύπος.

Σε ένα γερανό ύψους 40 μέτρων κυματίζει από νωρίς το πρωί στο Καστελλόριζο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών! Η πρωτοβουλία για την κίνηση αυτή που έχει άρωμα Κρήτης, ανήκει στον Μανώλη Βουτσαλά από την Αλικαρνασσό Ηρακλείου, ή Μπλομπλό όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι.

Ο Μπλομπλός με τον ανιψιό του και έναν παιδικό του φίλο έφτασαν στο ακριτικό νησί από την Κρήτη το περασμένο Σάββατο (24-10-2020) και οι κάτοικοι που έμαθαν για την σημαία, τους υποδέχτηκαν με χαρά, οι γείτονες… όχι και τόσο.

«Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν», ισχυρίζεται η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, όπως μεταδίδει το onalert.gr. 

Χουριέτ: «Αντιδρούν στις εξελίξεις»

Για την ελληνική σημαία που αναρτήθηκε στο Καστελόριζο και η εφημερίδα Χουριέτ έχει επίσης ένα εκτενές άρθρο, με τίτλο «Aντιδρούν στις εξελίξεις: Ανάρτησαν γιγάντια ελληνική σημαία για πρόκληση», ενώ κάνει αναφορά και με «χτύπημα» στα πρωτοσέλιδα.

Με προφανή μισαλλοδοξία, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Έλληνες αναρτούν σκόπιμα έτσι τις σημαίες ώστε να φαίνονται από απέναντι την πόλη Καας της Τουρκίας αναρτώντας και βίντεο.

 

Ο δε δήμαρχος της πόλης, προφανώς “κόλπο” της προπαγάνδας Ερντογάν, δηλώνει ότι η σημαία αναρτήθηκε… επίτηδες για την αυριανή εθνική εορτή της Τουρκίας επί της 97ης επετείου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο hellasjournal.com  προανήγγειλε ότι αύριο μία τεράστια τουρκική σημαία θα προβληθεί με λέιζερ στην πλαγιά ενός βουνού.

Ο δήμαρχος, φαίνεται ότι δεν είχε ακούσει ποτέ ότι η 28η Οκτωβρίου είναι η εθνική εορτή της Ελλάδας.

Μ. Βουτσαλάς: «Η σημαία ανήκει σε όλους»

Συγκινημένος ο κ. Μανόλης Βουτσαλάς μιλώντας νωρίς το πρωί της Τετάρτης τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: «Αυτή η σημαία δεν είναι δική μου, αλλά όλων μας. Έχουμε υποχρέωση σε όλους που έφυγαν να τους τιμούμε με το δικό μας τρόπο τουλάχιστον κάθε χρόνο τέτοια μέρα».

Ο κ. Βουτσαλάς, συγκινημένος επίσης μίλησε και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 9,84 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη «η σημαία εδώ είναι ορατή από παντού και δεν είναι δική μου, ανήκει σε όλους, ανήκει στην πατρίδα μας. Χαλάλι και η ταλαιπωρία και ο κόπος να έρθουμε εδώ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βουτσαλάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News