Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και σινεμά θα «μοιράζει» το κράτος

Πολιτισμός
Δωρεάν εισιτήρια για θέατρο και σινεμά θα «μοιράζει» το κράτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κράτος θα αγοράζει τα στοκ εισιτήρια από θέατρα και σινεμά και θα τα διαθέτει δωρεάν σε πολίτες

Για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προωθήσει ένα ακόμη μέτρο.

Ειδικότερα, νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή θα προβλέπει ότι το στοκ των εισιτηρίων που θα περιέλθουν στην κατοχή του κράτους, θα διατεθεί μετά την πανδημία στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής σε πολίτες που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Παράλληλα θα υπάρξει στήριξη και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ. Σε αυτούς θα δοθεί άμεση εισοδηματική ενίσχυση η οποία θα είναι συνάρτηση των θέσεων που θα παραμένουν άδειες λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από το κράτος.

Τα δύο μέτρα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, το κράτος προχωρά άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο Κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου. Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει "εργαλεία" για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία. Συμπλήρωσε δε ότι δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται θα υπάρχουν διορθώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News