Οι δυσκολίες για την εκπαίδευση στην Ίμβρο - Τι λέει ο διευθυντής ελληνικού σχολείου στο «Κρήτη Σήμερα»

Κρήτη
Οι δυσκολίες για την εκπαίδευση στην Ίμβρο - Τι λέει ο διευθυντής ελληνικού σχολείου στο «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθυντής του ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV

Τι σημαίνει για έναν Έλληνα εκπαιδευτικό να βρίσκεται στην Ίμβρο και να ηγείται αυτής της εκπαιδευτικής προσπάθειας σε ένα νησί με τόσο μεγάλη ιστορία.

Την απάντηση στην ερώτηση έδωσε ο Διευθυντής του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα». Ο λόγος για τον Ιωακείμ Καμπουρόπουλο, ο οποίος μάλιστα έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ίμβρο.

Οι δεσμοί του με το νησί, λοιπόν, είναι πολύ ισχυροί, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. «Παρά τις αντιξοότητες, τα προβλήματα και τη γενικότερη αναταραχή που υπάρχει στην περιοχή, προσπαθούμε να επιβιώσουμε διεκδικώντας τα δίκαια της κοινότητάς μας», δηλώνει ο κ. Καμπουρόπουλος στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Περίπου το 1964 είχε απαγορευτεί η ελληνική εκπαίδευση. Πέρασαν περίπου 50 χρόνια από τότε… 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ελληνικού σχολείου, το 2013 πάρθηκε η άδεια για τη λειτουργία του Δημοτικού. Ωστόσο οι μαθητές ήταν λίγοι, μόλις τέσσερις. Το 2015 ιδρύθηκε το Γυμνάσιο & Λύκειο και δύο χρόνια αργότερα το νηπιαγωγείο. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που φοιτούν στην Ίμβρο είναι 59.

Οι δυσκολίες είναι πολλές για την εκπαίδευση στην Ίμβρο, ωστόσο η θέληση και το πείσμα του κ. Καμπουρόπουλου είναι τόσο ισχυρά που το νησάκι γέμισε ξανά παιδικές φωνές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News