Καταψηφίσθηκε με 158 ψήφους η πρόταση μομφής

Ελλάδα
Καταψηφίσθηκε με 158 ψήφους η πρόταση μομφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ η συζήτηση για τον πτωχευτικό κώδικα

Με 158 ψήφους κατά και 133 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν 291 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 133 βουλευτές, κατά 158, ενώ παρών δεν δήλωσε κανένας. 

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε η συζήτηση με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα.

Ήταν η τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας, κατά υπουργού ή κυβέρνησης.

Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές.

Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε "απαράμιλλο σημείο".

Σημειώνεται ότι η σημερινή ψηφοφορία διεξάγεται με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών - λόγω των υγειονομικών μέτρων - ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετέχουν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και θα συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση.-

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News