Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επαγρύπνηση - Πώς αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Ελλάδα
Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επαγρύπνηση - Πώς αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε αυξημένη επαγρύπνηση, «οργώνουν» το Αιγαίο

«Οργώνουν» το Αιγαίο οι Ένοπλες Δυνάμεις και «βλέπουν» το Oruc Reis οι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές οι φωτογραφίες είναι απόδειξη ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στο Αιγαίο, παρακολουθώντας στενά τις ενέργειες των Τούρκων.

Και παρά το γεγονός ότι η Τουρκία προσπαθεί να ανεβάσει συνεχώς τους τόνους, με νέες NAVTEX για έρευνες μέχρι και τη Ρόδο, η ελληνική πλευρά είναι πανταχού παρούσα τόσο σε διπλωματικό επίπεδο (με ανακοινώσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών) όσο και σε επιχειρησιακό με τις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν γίνει η «σκιά» των Τούρκων στο Αιγαίο.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex τονίζοντας ότι συνεχίζει να κλιμακώνει την προκλητική συμπεριφορά της γείτονος. Ταυτόχρονα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Όλα αυτά είναι απόδειξη ότι η Ελλάδα υψώνει το ανάστημά της στην Τουρκία. Το δήλωσε, άλλωστε, και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο του ΓΕΕΘΑ. Άλλωστε, όπως αναφέρουν από το Πεντάγωνο, «οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφίες: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News