«Έρχεται» νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης

Ελλάδα
«Έρχεται» νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης για όσους δεν πήραν τα 534

Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης που σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, που θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθρων χώρων και ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.

Δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ

Σε ερώτηση για το βοήθημα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ σε δικαιούχους. Αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται». 

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «οριζόντιο lockdown δεν θα υπάρξει, θα υπάρξουν τοπικά lockdown» και πρόσθεσε: «Όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί, αυτά ισχύουν. Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα, ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4».

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, σημείωσε ότι υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει την διαχείριση των χρημάτων και πως δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση. 

(φωτογραφία unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News