Χαλάει ξανά ο καιρός - Τι θα γίνει στην Κρήτη

Κρήτη
Χαλάει ξανά ο καιρός - Τι θα γίνει στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει και πάλι ο καιρός στην Ελλάδα.

Μπορεί σήμερα και αύριο ο καιρός να είναι αισθητά βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, ωστόσο, από την Κυριακή ο καιρός μεταβάλλεται καθώς από τις πρωινές ώρες τα πρώτα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους και από το μεσημέρι θα σημειωθούν οι πρώτες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και τις Σποράδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνική επετείου, έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τι θα συμβεί στην Κρήτη

Στην Κρήτη, πάντως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα, όπως στην υπόλοιπη χώρα, παρά μόνο νεφώσεις, τουλάχιστον, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά ο καιρός έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς, στο Ιόνιο τοπικά 6 και τη νύχτα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 28η Οκτωβρίου

Στη δυτική Ελλάδα κακοκαιρία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

(Φωτογραφία Unsplash)

Μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς για τον καιρό ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News