Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα σε σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Κρήτη
Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα σε σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ακριβώς θα ισχύει στα σχολεία των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί επίπεδα 3 και 4 - Τι θα ισχύσει για τα ΑΕΙ

Υποχρεωτική φαίνεται πώς θα είναι απο εδώ και στο εξής η χρήση μάσκας ακόμη και στα διαλείμματα των μαθητών σε σχολεία, φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για την οποία έχει βγει ΦΕΚ αλλά δεν έχει πάρει ακόμη αριθμό πρωτοκόλλου, θα εφαρμοστεί  σε σχολεία στους Νομούς οι οποίοι από την Πολιτική Προστασία έχουν χαρακτηριστεί  επιδημιολογικά  επίπεδα 3 (υψηλό) και 4 (πολύ υψηλό).

Αν και τα δεδομένα ήθελαν μέχρι νωρίς το μεσημέρι, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου να εφαρμόζεται και στο Ηρακλείο λογω επιπέδου 3 , τελικά όπως έγινε γνωστό το μέτρο δεν θα ισχύσει καθώς το Ηράκλειο αλλαξε επίπεδο επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό,  σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Μπελαδάκης: Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τα μέτρα

Μιλώντας στο neakriti, νωρίτερα και πριν την αποφαση το Ηράκλειο να κατέβει επίπεδο ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης,  αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στα σχολεία από εδώ και στο εξής και μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: "Από τη στιγμή που με βάση τα στοιχεία έχουμε αύξηση των κρουσμάτων που κυμαίνονται σε ανησυχητικά επίπεδα και κρίνεται απαραίτητο η χρήση της μάσκας ακόμη και τα διάλλειματα, εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε και αυτό το μέτρο.

Να σημειώσουμε ότι η μέχρι τώρα  συμπεριφορά των μαθητών της σχολικής και της προσχολικής εκπαίδευσης μας έχει εκπλήξει θετικά.

Τα παιδιά  συνεργάζονται άριστα με τους εκπαιδευτικούς με ιδιαίτερη σοβαρότητά και υπευθυνότητα φορούν τις μάσκες του και πιστεύομε και θα ανταποκριθούν και σε αυτό".

Τι θα συμβεί στα πανεπιστήμια

Για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει για τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί επίπεδο 4 μόνο η τηλε-εκπαίδευση για τα θεωρητικά μαθήματα και αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις (σ.σ. οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν όπως το υπόλοιπο δημόσιο του Νομού).

Για τις περιοχές με επίπεδο 3 θα ισχύσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας  και διδασκαλία με φυσική παρουσία εφόσον ο αριθμός  των εγγεγραμμένων φοιτητών  ανέρχεται κατ ανώτατο όριο έως  50 για τις διαλέξεις και διδασκαλία με φυσική παρουσία για εργαστήρια, κλινικές ασκήσεις και φροντιστηριακά μαθήματα σε ομάδες φοιτητών (κάθε ομάδα αριθμεί έως  30 άτομα).

Τα παραπάνω προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Εξυπακούεται ότι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δεν θα εφαρμοστεί στη ώρα της Γυμναστικής.

Ειδικότερα η ΚΥΑ ορίζει τα εξής:

«3. Οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας - Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών εντάσσονται στο τρίτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (υψηλό).

  1. Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Καστοριάς εντάσσονται στο τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό). Από τις αντίστοιχες προβλέψεις του τέταρτου επιπέδου προληπτικών μέτρων του σημείου 8 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους εξαιρούνται τα σχολεία και οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και εξακολουθεί να διέπεται από τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55339/8.9.2020(Β’3780)και120126/ΓΔ4/30.9.2020(Β’3882)κοινές υπουργικές αποφάσεις,όπως ισχύουν. Ως προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) ισχύουν οι προβλέψεις του σημείου 9 της παρ. 1 του άρθρου 1 του Α’ Μέρους για το τέταρτο επίπεδο των προληπτικών μέτρων (πολύ υψηλό).».

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο “κόκκινο” και “πορτοκαλί”

Στο «κόκκινο»

Ποιες Περιοφερειακές Ενότητες βρίσκονται στο «πορτοκαλί»

Ανατολικής Αττικής

Δυτικής Αττικής

Νήσων Αττικής

Δυτικού Τομέα Αθηνών

Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Βόρειου Τομέα Αθηνών

Νότιου Τομέα Αθηνών

Πειραιά, Κέας - Κύθνου

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: INTIME

 Με πληροφορίες και από το esos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News