Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Νέες αποκαλύψεις & ντοκουμέντα στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

Αυτή την Παρασκευή 23-10-2020 στις 21.45 στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, "Αντιθέσεις",, μία συζήτηση για την κρίσιμη φάση των Εθνικών μας θεμάτων με επίκεντρο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 στις Αντιθέσεις μια μεγάλη συζήτηση πάνω στα εθνικά μας θέματα με νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν αίσθηση.

- Τα νέα πεδία της Τουρκικής αναθεωρητικής προσέγγισης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, το «κλειδί» του 28ου μεσημβρινού με επίκεντρο το Καστελλόριζο και τον άξονα Ρόδος- Κάρπαθος - Κρήτη και Κύπρος και η στόχευση για τον 25ο μεσημβρινό στο Αιγαίο.

- Η αναγγελία καθόδου των προκλήσεων, νότια της Κρήτης οι γραμμές οριοθέτησης και το εγχείρημα τετελεσμένων στο πεδίο των θαλάσσιων ζωνών της «Γαλάζιας Πατρίδας». 

- Τι  πρέπει να ξέρουμε για τα 6ν.μ. τα 12 ν.μ., την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ την συνορεύουσα ζώνη, την αβλαβή και τράνζιτ διέλευση αλλά και το τι πραγματικά συμβαίνει με την πορεία του Oruc Reis συνοδεία πολεμικών πλοίων, τι που και πως επιτρέπεται και τι όχι.

- Είναι Αιγαίο το σύμπλεγμα στο Καστελλόριζο ή Ανατολική Μεσόγειος, τι έχει συμβεί στη πράξη και άγνωστες πτυχές μίας ιστορίας που θα προκαλέσει αίσθηση.

- Τι αποκαλύπτουν οι συνεχείς Navtex της Τουρκίας και Χάρτες ακόμη και την έρευνα και διάσωση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

- Τι συμβαίνει με το Κυπριακό επί εδάφους κι όχι μόνο, αλλά και τι συντελείται στη Κυπριακή ΑΟΖ.

- Πως «κουμπώνουν» οι εξελίξεις σε Ανατολικό Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο με τις οριοθετήσεις με Ιταλία, Αίγυπτο και προσφυγή στη Χάγη με την Αλβανία.

- Τι ρόλο παίζουν στις πολιτικές αποφάσεις και το δίκαιο, το κλείσιμο κόλπων, τα σημεία βάσης και οι ευθείες γραμμές τους, οι τεχνικές λεπτομέρειες ουσίας, σε Αιγιαλίτιδα Ζώνη, το F.I.R. αλλά τις άλλες θαλάσσιες ζώνες η χαρτογράφηση και οι συντεταγμένες.

- Τι ακριβώς θέση έχουν στην μεγάλη εικόνα οι μεγάλοι παίκτες ισχύος και ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές της Ελλάδας.

Στην εκπομπή μετέχουν ανά θεματική ενότητα: 

- Ο ομότιμος καθηγητής  Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, Διεθνούς Δικαίου του Περιβάλλοντος και Διεθνούς Δικαίου της Ανάπτυξης, Γρηγόρης Τσάλτας.

- Ο Παναγιώτης Τσάκωνας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, σπουδών Ασφάλειας και ανάλυσης Εξωτερικής πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ.

-  Ο Ηλίας Κουσκουβέλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

-  Ο Κωνσταντίνος Γρίβας, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων/Διδάσκων Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν επίσης:

-  Ο Χρίστος Ζήνωνος, Υδρογράφος Χαρτογράφος- Εμπειρογνώμων Καθορισμού Υπεράκτιων Συνόρων

-   Η Κέρη Μαυρομμάτη, νομικός, διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου της Θάλασσας στη Νομική Σχολή Αθηνών

- Ο Γεώργιος Φίλης, διδάκτορας Γεωπολιτικής

-  Ο επισημαναγός- Ιπτάμενος ε.α. Στέφανος Καραβίδας, ο Έλληνας πιλότος που έχει πετάξει με Rafale / Εκπαιδευτής πτήσεων στην Αεροπορική Ακαδημία των Η.Α.Ε.

Και η Δημοσιογράφος του Διπλωματικού Ρεπορτάζ – Εθνικών Θεμάτων/ Εξωτερικής Πολιτικής, Κύρα Αδάμ

Αυτή την Παρασκευή 23-10-2020 στις 21.45, μία συζήτηση για την κρίσιμη φάση των Εθνικών μας θεμάτων με επίκεντρο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν νέο κύκλο συζητήσεων.

Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια