Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της οργάνωσης - Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα

Ελλάδα
Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της οργάνωσης - Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Στη ΓΑΔΑ και οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος

Με μια ιστορική απόφαση το δικαστήριο έστειλε στη φυλακή τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, ανέβηκε στην έδρα και στην αυλαία της δίκης της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου.

Κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του καθ ομολογία δολοφόνου Ρουπακιά, αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε τελικά μόνο σε 12 από τους καταδικασθέντες, ουδείς εκ των οποίων ανήκει στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην φυλακή οδηγούνται οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάστηκε σε ποινή 10 ετών.

Σε νέα προκλητική του δήλωσή μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε έξω από το σπίτι του ότι είναι περήφανος που φυλακίζεται για τις ιδέες του, ότι κάποια στιγμή θα μετανιώσουν για την απόφαση που πήραν και πως ελπίζει ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δεν είχε καταθέσει αίτημα αναστολής.

Στη ΓΑΔΑ και ο Μιχαλολιάκος – Επίθεση με ύβρεις στους δημοσιογράφους  

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μοχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους.

Από το ΑΤ ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

Ο αρχηγός της ΧΑ οδηγήθηκε στον έβδομο όροφο, στο τμήμα αναζητήσεων, όπου βρίσκονται ήδη οι Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος

Στη ΓΑΔΑ Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλοι πέντε της Χρυσής Αυγής

Οκτώ από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή έχουν ήδη οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όπου παρουσιάστηκαν, ενώ και άλλοι δύο έχουν εμφανιστεί αυτοβούλως μέχρι στιγμής.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν πριν από λίγο τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας.

Επίσης στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Όλοι οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Πως θα εξελιχθεί η διαδικασία σύλληψης των καταδικασθέντων

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Αλεξόπουλος  Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια, οι οποίοι δεν θα φυλακιστούν υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή τους 2 φορές στο Αστυνομικό Τμήμα και με την καταβολή εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.

Το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, κατέρρευσε η γυναίκα σύμβολο κατά του φασισμού Μάγδα Φύσσα, όταν άκουσε ότι το δικαστήριο στέλνει στη φυλακή τους βασικούς συνεργούς της δολοφονίας του γιού της και τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση, αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του Παύλου Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα: Δικαίωση για τον κόσμο που αγωνίστηκε

Με χειροκροτήματα, συνθήματα και δάκρυα χαράς έγινε δεκτή η Μάγδα Φύσσα τη στιγμή που βγήκε από τη δικαστική αίθουσα. Οι λίγοι συγκεντρωμένοι φίλοι της οικογένειας και των υπολοίπων θυμάτων φώναξαν στην εμφανώς φορτισμένη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση η κ. Φύσσα δήλωσε «δικαιωμένη, κατά κάποιο τρόπο» αφού «μπήκαν φυλακή οι εγκληματίες».

Κατόπιν, αμέσως, υπογράμμισε την συνεισφορά της Πολιτικής Αγωγής αλλά και του κόσμου που στήριξε την οικογένεια Φύσσα, λέγοντας «θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για όλο αυτό τον δικαστικό αγώνα που έκανε η Πολιτική Αγωγή, μεγάλος αγώνας που μόνο εμείς που ήμασταν μέσα μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν περάσει, και όλο αυτό τον κόσμο που μας στήριξε».

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι δικαιώνεται ο Παύλος, η Μάγδα Φύσσα αποκρίθηκε: «Αυτό δεν το ξέρω, εάν δικαιώνεται. Μακάρι να ήταν εδώ να το έλεγε ο ίδιος. Μακάρι να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. Ας ήταν εδώ να μπορούσε να πει εκείνος, εάν δικαιώνεται ή όχι. Δεν είναι εδώ όμως ο Παύλος. Άρα δε νομίζω ότι υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς, γι αυτό τον κόσμο που αγωνίστηκε για να αποδείξει ότι όντως είναι μια εγκληματική οργάνωση κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Κλείνοντας, η κ. Φύσσα επανέλαβε τις ευχαριστίες της για όσους βρέθηκαν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια. «Πάνω από όλα αυτό που θέλω να τονίσω είναι να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά, γιατί μόνο εγώ που ήμουν εκεί κατάλαβα τον αγώνα τους όλο και τι προσπάθειες και πόση εργασία για να αποδείξουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Θα μπορούσαν να μην είχαν δουλέψει τόσο πολύ και να μην είχαν τόσα πολλά στοιχεία, γιατί δεν ήταν όλα στη δικογραφία. Για τους δικηγόρους μιλάω και για τον κόσμο όλο αυτό που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι καλά».

Αναλυτικά οι ποινές:

Νίκος Μιχαλολιάκος

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ιωάννης Λαγός

13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

Ηλίας Κασιδιάρης

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Γιώργος Γερμενής

13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Χρήστος Παππάς

13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

Ηλίας Παναγιώταρος

13 έτη κάθειρξη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

10 έτη κάθειρξη 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News