28η Οκτωβρίου: Πως θα εορταστεί στα σχολεία;

Ελλάδα
28η Οκτωβρίου: Πως θα εορταστεί στα σχολεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της επετείου στα δημοτικά σχολεία, αφότου ακυρώθηκαν οι παρελάσεις

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί φέτος στα δημοτικά σχολεία χωρίς την πραγματοποίηση των μαθητικών παρελάσεων, αλλά με εκδηλώσεις ανά τμήμα και με την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, εφόσον ματαιώνονται φέτος οι μαθητικές παρελάσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Η εκπροσώπηση των σχολείων -με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (κατάθεση στεφάνων, δοξολογία)- θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Η εγκύκλιος του υπουργείου ορίζει ότι θα πραγματοποιείται κανονικά η διαδικασία της επιλογής των σημαιοφόρων, των παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν βάσει νόμου.

Όπως είναι γνωστό, σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους), με βάση τον μέσο όρο της βαθμολογίας τους κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Δέκα παραστάτες (πέντε μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους) ορίζονται επίσης με τον ίδιο τρόπο.

Η κατάθεση στεφάνου ανατίθεται σε δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης (ένας μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους) οι οποίοι δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου θα παραδώσει τη σημαία στον σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, πάντα με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εορταστικές εκδηλώσεις εντός των τμημάτων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Όσον αφορά τους μαθητές του ολοήμερου προγράμματος, αυτοί θα συμμετέχουν στις σχολικές εκδηλώσεις και θα αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

Αναμένεται η εγκύκλιος του υπουργείου, η οποία θα ορίζει πώς θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Ολόκληρη η εγκύκλιος:

Πηγή: ert.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News