Δίκη Χρυσής Αυγής: Απoρρίπτει το αίτημα Κασιδιάρη η Εισαγγελέας - Δεκτό το αίτημα Λαγού

Ελλάδα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απoρρίπτει το αίτημα Κασιδιάρη η Εισαγγελέας - Δεκτό το αίτημα Λαγού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεσημέρι θα ανακοινώσει το δικαστήριο αν και ποιοι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή

Απέρριψε η εισαγγελέας το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο επιχείρησε να εμπλέξει στη δολοφονία Φύσσα. Αναμένεται η τοποθέτηση της εισαγγελέως  και για άλλα δύο βουλεύματα σχετικά με τους περιοριστικούς όρους του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, τους οποίους φέρεται να είχε παραβεί το 2015.

Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει απόφαση του Δικαστηρίου για τις αναστολές γεγονός που θα σημάνει την άμεση φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες η Εισαγγελέας επέμεινε στην πρότασή της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής για όλα τα καταδικασμένα πρόσωπα με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

Το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα έχουν ανασταλτικά αποτελέσματα οι εφέσεις των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο αφού ολοκλήρωσε τα θέματα των αιτημάτων που τέθηκαν χθες θα επανέλθει σε μία ώρα προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφαση για το ποιοι και αν θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Εν τω μεταξύ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη εντός του δικαστηρίου η παρουσία αστυνομικών.

Πηγή: ert.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News